avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara daca nu am surse de venit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara daca nu am surse de venit

Buna ziua,

Daca nu am nicio sursa de venit si sunt intretinut, cu toate cheltuielile necesare (mancare, intretinere, etc) de catre un unchi de-al meu, mai trebuie sa platesc pensie alimentara?

Am citit in lege ca, daca nu am sursa de venit, trebuie, totusi, sa platesc 25% din venitul minim pe economie, dar cum procedez in cazul meu? Trebuie sa ii cer unchiului meu sa plateasca si pensia alimentara, dupa ce ca ma intretine pe mine?

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2025
Dinu Iancu, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

mai trebuie sa platesc pensie alimentara?

Daca exista o hotarare judecatoreasca in acest sens, bineinteles ca da.
La nevoile copilului nu va ganditi???

Si, cum adica sa-i cereti unchiului?
Unchiul nu are nicio obligatie de a plati pensia de intretinere in locul dvs.
De ce sunteti intretinut de el?
Sunteti in incapacitate de munca sau va omoara lenea?
Puteti fi anchetat si chiar condamnat penal, daca nu va dati interesul sa-i platiti pensia copilului.
Copilul acela ce mananca, cu ce se incalta/imbraca......?
Nu domnule, nu unchiul trebuie sa plătească ci dvs trebuie sa va angajați ca să aveți de unde plati.
Daca sunteti inapt de munca ,da puteti cere în instanta sistarea pensiei, altfel, nu aveti nicio scuza!
Sunteți persoana cu handicap sau de ce va intretine unchiul?
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2025
gi-jane2, moderator
E fabuloasa intrebarea dvs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să depun pensia de întreținere într-un cont bancar al minorului, blocat până la majorat. sunt bănci care oferă această posibilitate? ContSters332562 ContSters332562 Buna ziua,. Doresc sa stiu daca exista posibilitatea de a deschide un cont bancar pe numele unui minor, cont in care sa-i pot pune pensia de intretinere. ... (vezi toată discuția)
Ingrijire copil vs pensie alimentara ankalupu ankalupu am un copil dintr o fosta casaatorie caruia ii platesc pensie alimentara i mai am si un copil de 1an,si 8 luni pentru care vreau sa intru in ingrijire copil o ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Marian-Ion Marian-Ion Buna ziua, va rog sa ma ajutati si sa imi explicați ( eventual o comunicare,lege, etc..) in care sa reiasa dea de inseamna pensie alimentara... Fosta soție ... (vezi toată discuția)