avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dacă declarația SAF-T nu este depusă la timp cine ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dacă declarația SAF-T nu este depusă la timp cine este responsabil?

Dacă declarația SAF-T nu este depusă la timp cine este responsabil și pasiv de amendă contabilul sau administratorul firmei
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:00, 7 Ianuarie 2025
Firmele care nu depun declarația D406 (SAF-T) la termen riscă amenzi de câte 1.000 - 5.000 lei, iar cele care depun declarația cu erori sau riscă amenzi de câte 500 - 1.500 lei.

Amenda o va lua firma, care apoi se va indrepta catre persoana responsabila de depunere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se plateste amenda pt intarziere la depunere d406? gelu.agnis gelu.agnis Se plateste amenda pt intarziere la depunere d406 cu 3 zile de la 30.06.2025? (vezi toată discuția)
Radierea unei firme după noua legislație fiscală Alabastru2015 Alabastru2015 Bună ziua! Vreau să închid o societate. Am citit că trebuie să aibă loc mai întâi dizolvarea, apoi lichidarea și ulterior radierea. După noua ... (vezi toată discuția)
Eroare d406 sustreanu sustreanu Firmele care nu au activitate depun SAF-T? Am incercat sa fac pentru test o declaratie si imi da o eroare: F: GeneralLedgerEntries (1) sectiune Journal (1) ... (vezi toată discuția)