avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Bună seara, va rog sa ma ajutati cu următoarea speță: sunt administrator și asociat unic al unei firme și angajat în firma respectiva si sunt insarcinata.
1. Pot primi concediul si indemnizația de crestere a copilului ca si angajat care a platit taxele?
2. Menționez ca încasez si venituri din chiria Imobilului proprietatea mea, în care firma își desfășoară activitatea.
3. Dacă în decursul aceste perioade de 2 ani încasez dividende pierd indemnizația?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 11 Ianuarie 2025
1. Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

2. - 3.. Nu va afecteaza dreptul la indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si plata dividende pentru indemnizatie ccc manuelaconect manuelaconect Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu clarificarile urmatoare: 1. Daca am demisionat in februarie (la acest angajator am lucrat 12 luni) dar pana in ... (vezi toată discuția)
Poate intra soțul în postnatal? ContSters182399 ContSters182399 Bună ziua, eu am lucrat aprox 2ani la o firma iar săptămâna trecută am demisionat. Dacă voi face un bebe soțul poate întra în postnatal? Sau pot ... (vezi toată discuția)
Indemnizație crestere copil julia_mik julia_mik As vrea sa stiu daca raman gravidă si sunt angajată iar la scurt timp dupa după ce anunt firma ca sunt însărcinată imi dau demisia(probleme personale) ... (vezi toată discuția)