avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT DE PROPRIETATE / MOSTENIRE CU CHITANTA DE MANA ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT DE PROPRIETATE / MOSTENIRE CU CHITANTA DE MANA Cum pot obtine drept de proprietate pe un imobil mostenit, pe care proprietarul anterior l-a achizitionat cu contract de vanzare semnat de mana? Nu sunt alte documente. Am primit mostenire un apartament

Cum pot obtine drept de proprietate pe un imobil mostenit, pe care proprietarul anterior l-a achizitionat cu contract de vanzare semnat de mana? Nu sunt alte documente.
Am primit mostenire un apartament pe care notariala, cu acte in regula, de la unchiul meu, in urma decesului acestuia, acum doi ani. Alipita de apartament este o magazie, care a fost achizionata de unchiul meu in 2017, odata cu achizitia apartamentului, dar cu acte de mana de la fostul proprietar al locuintei respective.
Din ce inteleg, din notitele de pe contractul de vanzare-cumparare sub semnatura privata a magaziei (actualmente garaj) , vanzarea a fost efectuata succesiv cu chitanta de mana de catre proprietarii acelui apartament. Nu pot gasi niciun document de proprietate referitor la originea lui. Stiu ca acea cladire a functionat ca intreprindere de reparatii lifturi in anii 90. Insa nu gasesc nimic referitor la vanzarea magaziei catre primul proprietar al apartamentului. Cea mai veche chitanta in copie este datata 2009, insa nu am gasit ceva oficial despre originea cladirii si nici documente de proprietate concrete. Probabil nu le-a avut nimeni de-a lungul anilor si toti au achizitionat cu chitanta de mana.
Proprietarii succesivi ai apartamentului, care au cumparat cu chitanta de mana, au achitat pentru magazie/garaj impozit de-a lungul anilor, inclusiv unchiul meu si actualmente eu. Pe certificatul de atestare fiscala este notat anul constructiei garajului 1970, insa nu pot proba acest lucru prin alte documente.
Terenul/imobilul nu este inscris in cartea funciara. Situatia terenului de sub garaj imi este necunoscuta, pentru teren nu s-a platit impozit si cred ca este in proprietatea primariei, insa de la primarie nu mi-au fost furnizate informatii concrete daca este teren public sau privat al UAT-ului.
Care este calea prin care pot intra in legalitate sa devin proprietar pe garaj si sa solutionez si situatia terenului? Cum sa procedez? Am consultati mai multi avocati local si nu am reusit sa primesc o lamurire clara privind intrarea in legalitate. Care este procedura in instanta prin care sa solutionez intrarea in proprietate asupra garajului si, eventual, a terenului?

Alte discuții în legătură

Ultimul proprietar pcarmen2 pcarmen2 as dori sa achizitionez un teren care a fost cumparat acum 30 de ani cu chitanta de mana .la ora actuala acea chitanta nu mai exista,insa impozitul a fost ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte de proprietate pentru casa si teren cumparate cu, chitanta de mana ramo80 ramo80 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati care este calea de urmat pentru a obtine actele de proprietate, in situatia urmatoare: Socrii mei au cumparat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren fara acte de proprietate eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Doresc sa achizitionez un teren impreuna cu o casa batraneasca. Proprietarul are acte de proprietate, cadastru, doar pe o parte a terenului, mai ... (vezi toată discuția)