avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pentru un credit nebancar pe care nu am reușit sa-l ...
Discuție deschisă în Executare silită

Pentru un credit nebancar pe care nu am reușit sa-l restitui, ...

Pentru un credit nebancar pe care nu am reușit sa-l restitui, am fost căutat la telefon de un reprezentant flex credit din oraș care mi-a adresat o sumă de amenințări printre care :- mi se va bloca toate conturile și nu voi putea scoate nici-un ban,inclusiv salariu, iar judecătorul exec ar fi in alt oraș va trebuie sa merg la el sa rezolv (citez reprezentantul)
-Voi fi căutat la asociația de proprietari și va ieși urat.
In urma acestor discuții am încetat să le mai răspund la telefon deoarece mă simt hărțuit, iar ei au pârghiile legale pentru a-și recupera datoria.
Acum vă întreb pe voi, deoarece nu am studii juridice și cunoștințe în domeniu , ce drept legal au domnii de la această institutie sa mă amenințe că îmi vor lua toți banii, și că mă vor pune drumuri sau mai bine spus de când are voie exec judecătoresc să-mi blocheze absolut toți banii din contul salarial sau ce treabă are asociația de proprietari cu datoria mea la un IFN
Mulțumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Cosconea344 , utilizator 17:15, 16 Ianuarie 2025
Nu vă poate face absolut nimic din ce ati enumerat dvs. și va explic de ce:

- Orice contract de credit e titlu executor, daca nu mai puteți plăti, respectivul împrumut ajunge pe masa unui executor care va pune poprire pe salariu, și după caz, va vor sechestra si bunurile pe numele dvs. in scopul de a le vinde și recupera debit

- Amenințările de orice fel, sunt in defavoarea lor atât dpdv legal cât și a imaginii

-Asta cu 'va caut la asociație' , 'la adresa,loc de muncă,loc de veci,etc
sunt doar niste blufuri, prostii ..dar își încearcă norocul și ei cum pot..
Dv. nu sunteți obligat să dați curs nici unei amenintari, iar daca va căuta la adresa , puteți să nici nu-i răspundeți..
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2025
SanduFlorea, utilizator
Ziceti dvs. , stimate @SanduFlorea ? hmmm… Doar ca acel IFN ( sau ce va fi fiind ) , cam are dreptul sa-si recupereze banii pe care i-a dat cu imprumut . Asa e drept , asa e moral , asa e legal . Ca , pe langa calea legala … mai fac si un soi de presiuni , e de inteles . Nu vor fi avand dreptul ( ? ) sa mearga la asociatia de proprietari , dar si-l vor lua singuri . Si nu la asociatie , la doi-trei vecini - din cei care stau pe bancute pe langa bloc - si intreaba unde locuieste X , ca uite , ia bani cu imprumut si nu-si plateste datoriile . In doua zile , stie tot blocul ( asta , daca e un bloc mare , daca e mai mic - intr-o singura zi ) . La fel , la firma unde lucrezi . Nu la conducere , la unu-doi colegi , ca nu da de el sa-si plateasca datoriile . In max 2 zile stiu toti , toata firma , inclusiv conducerea . Fireste ca un executor blocheaza conturile , asta e prima-prima masura pe care o ia , plus poprire pe salariu . Plus , daca exista proprietati , inscriere debit in cartea funciara . Ca sa mai ai acces la banii din cont , ai nevoie de a-ti fi deblocat contul de executor , sau scoti - doar diferenta ce ramane dupa poprire - cash , de la ghiseul bancii . Cardurile nu mai pot fi folosite atata timp cat contul e blocat . Deci , nu-s chiar blufuri , nici prostii . Sunt riscurile pe care ti le asumi , daca nu-ti respecti contractul de credit .
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2025
CHKa, utilizator
@CHKa Daca tu (banca sau whatever) împrumuți bani unei persoane și nu ii mai vezi înapoi ce faci?..te duci să-i dai in cap omului sau să-l ameninți ca apoi să riști să pierzi și banii dar să ai și probleme legale? Devi tu atunci 'mai moral' decât imprudentul care nu și-a achitat datoriile? Nu cred..
La fel , daca află administrația blocului,angajatorul sau soacra pe cine crezi că mișcă chestiunea asta?
Da.. e imoral să-ți incalci cuvântul sau obligațiile dar inițiatorul a fost obiectiv și a cerut niște informații legate de o speta, nu sfaturi părintești despre ce e și nu moral..

CHKa a scris:

... . Nu vor fi avand dreptul ( ? ) sa mearga la asociatia de proprietari , dar si-l vor lua singuri . Si nu la asociatie , la doi-trei vecini - din cei care stau pe bancute pe langa bloc - si intreaba unde locuieste X ,....

Hai că sunteți tare dom'le ,lucrați cumva ca recuperator creanțe și umblați pe străzi sa cautati persoana X?
Sa nu-mi spuneți (exact ca în 1900 toamna) că umblați și cu caiețelul și pixu prin vecini să obțineți informații despre debitori, eu știam că se pot obține date despre domiciliu din cartea de identitate ,datele de identificare sunt in contractul de credit, dar n-ai ce sa faci..
Apoi asta e doar un fleac, stai sa vezi când se prezintă domnii recuperatori la usa, sa nu fie confundați cu Martorii lui Iehova..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, daca eu am o poprire pe cont si fac un imprumut ... Madalina12345 Madalina12345 Bună seara, daca eu am o poprire pe cont si fac un imprumut la un IFN , Imi vor opri si imprumutul? (vezi toată discuția)
Restituire bani opriti in plus de executor tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog frumos sa ma luminati intr-o problema: Am poprire pe salariu, creditori fiind o banca si un IFN. Am fost sunata de catre executorul ... (vezi toată discuția)
Dacă azi ajunge un dosar la domnul executor- întrebare procedura Mihai Ovidiu ov Mihai Ovidiu ov Dacă azi ajunge un dosar la domnul executor este adevărat ce mi a transmis ifn ul ca dacă luni fac plata, măcar jumate, voi plăti cheltuielile de ... (vezi toată discuția)