avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... O persoana doreste sa devina membru intr-o asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

O persoana doreste sa devina membru intr-o asociatie ONG.

O persoana doreste sa devina membru intr-o asociatie ong. Trebuie doar sa semneze o simpla adeziune si plateste o cotizatie anuala conform statutului ong sau trebuie cazier judiciar si ce alte complicatii ?
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:54, 30 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru simplii membrii cu drepturi depline este suficient ceea ce ați scris.
Se cere certificat de cazier fiscal în cazul cooptării unor noi membri cu drepturi depline în asociaţie, atunci când aceştia dobândesc prin alegere şi calitatea de reprezentanţi legali ai asociației deja înregistrată (președinte și ceilalți membrii ai comitetului director).
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pentru a dobandi calitatea de membru intr-o asociatie deja existenta NU cere legea nici certificat de cazier fiscal nici de cazier judiciar. Doar o cerere scrisa de a deveni membru si remis copie act de identitate. Si daca s-a instituit taxa de inscriere sau cerinta de a achita cotizatia anuala ca preconditie a primirii ca membru, atunci si efectuarea acelor plati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere membru in ong Liciu Liciu Buna ziua, In dosarului ce urmeaza a fi depus la judecatorie pentru infiintarea ONG-ului mi s-a cerut sa fie prezente cazierele fiscale si juridice ale ... (vezi toată discuția)
Pentru a deschide un ong este nevoie si de cazierul judiciar? sergiu_ionescu sergiu_ionescu Buna ziua! Pentru a deschide un ONG este nevoie si de cazierul judiciar? Intreb pentru ca nu am gasit nicaieri nici o informatie si nu vreau sa ma duc la ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal pt.infiintare asociatie Keyla Keyla Buna ziua. Eu si inca 5 pers.dorim infiintarea unui ONG. Suntem in faza de obtinere a cazierelor fiscale.Azi a venit unul dintre cei 5 cu actul,iar in el ... (vezi toată discuția)