avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... De ce este acceptata lasarea citarii in cutia postala ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

De ce este acceptata lasarea citarii in cutia postala fara a ...

De ce este acceptata lasarea citarii in cutia postala fara a se verifica dace este acasa destinatarul...am primit toate citatiile in cutia postala .. ..toate persoanele cu calitatea de parat (4 rude)...am citit art 163 cpc si nu inteleg...bine postasul o lasa in cutie ca sa nu piarda timpul....dar in lege nu vad o astfel de interpretare ..va rog sa imi explicati
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:33, 20 Ianuarie 2025
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutați cu factorul poștal dacă i dați ,,o guma turbo "din când în când o sa fie mult mai atent.In mod normal nu ar trebui sa va deranjeze acest aspect dacă aveți o cutie postala închisă,nu va sustrage nimeni corespondenta,verificați cutia frecvent etc.Daca locuiți la alta adresa cu atât mai important este sa discutați cu poștasulmpt a va snunta cand primiti corespondenta..Despre partea juridica nu discutam pt ca nu are rost despicarea firului în 4,ce a vrut legiuitorul,care este realitatea etcetc..Dovada comunicării oricărui act de procedura se face depunând la instanta dovada îndeplinirii acestuia,o recipisa prin care se menționează dacă a fost înmânat personal,a refuzat primirea,nu era la domiciliu și a fost lăsat la cutia postala etc.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref.procedura civila . bună ziua. Întrebare procedura civila. ... Marius Bote Marius Bote Ref.Procedura civila . Bună ziua. Întrebare procedura civila. Introducerea cuvenita a unei cereri de lamurire sentinta civila, care respinsa fiind, ... (vezi toată discuția)
Respectare termen citatie de chemare in instanta ivf ivf Buna Ziua! Am primit o citatie de chemare in instanta ca parat intr-un proces, prin posta. Citatia am gasit-o cand am venit de la servici , nu in cutia ... (vezi toată discuția)
Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal Bittermann Bittermann Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul ... (vezi toată discuția)