avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Demolare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Demolare

Buna ziua!
Imi poate spune cineva cam la ce cost ajunge demolarea unui imobil. E vorba de o casa cu 4 camere.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 15:26, 13 Februarie 2010
Pentru demolare aveţi nevoie de autorizaţie de desfiinţare
Codul Fiscal art.267 alin.(9)
(9) Taxa pentru eliberarea autorizatiei de desfiintare, totala sau partiala, a unei constructii este egala cu 0,1% din valoarea impozabila a constructiei, stabilita pentru determinarea impozitului pe cladiri. În cazul desfiintarii partiale a unei constructii, taxa pentru eliberarea autorizatiei se modifica astfel încât sa reflecte portiunea din constructie care urmeaza a fi demolata.
Valoarea impozabilă a construcţiei vă vor spune cei de la serviciul impozite şi taxe de la primărie.
Calculaţi şi cheltuielile proiectului de care aveţi nevoie pentru eliberarea autorizaţiei de desfiinţare.
Daca doriti si sa construiti dupa demolare, eu va sfatuiesc sa cereti direct Autorizatie de constructie pentru consolidare,extindere, etajare imobil existent!!;)
Veti avea mai putine complicatii, un singur proiect, o singura serie de demersuri si implicit mai putine cheltuieli. Trebuie insa ca amprenta viitoarei constructii sa coincida cat de cat(macar 50%) cu vechea constructie.
Despre costuri...taxa AC =0.5% din valoarea estimata a lucrarilor, si costurile proiectului si avizelor(greu de estimat fara date concrete)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite locale pentru o cladire darapanata risteafl risteafl Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti daca se plateste impozit la primarie pentru o cladire , care s-a daramat in timp ca urmare a intemperiilor .Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Taxa autorizare constructii si regularizarea taxei la receptia lucrarilor misuhyl misuhyl cum se calculeaza taxa de autorizare si cum se calculeaza regularizarea (vezi toată discuția)
Ce taxe se platesc la primarie pentru obtinere autorizatie constructie respectiv demolare? 229759 229759 Ce taxe trebuie sa platesc la primarie pentru a obtine o autorizatie de constructie si una de demolare? Valoarea trecuta in proiect pentru autorizatia de ... (vezi toată discuția)