avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Sunt bugetar și doresc sa intru în CFS 3 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Sunt bugetar și doresc sa intru în CFS 3 luni pt ...

Bună ziua. Sunt bugetar și doresc sa intru în CFS 3 luni pt a ma angaja la privat pe o perioada de proba. Este posibil? Este vreun risc sa pierd locul de la buget în aceste condiții? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 24 Ianuarie 2025
Este posibil ceea ce doriti dvs .. Codul Muncii nu interzice o posibila concediere pe durata CFP.
Si cum as putea evita aceasta concediere? Pot face ceva anume?
Si încă o intrebare: fiind în CFS ,celalalt angajator îmi poate face carte de munca fiind în CFS?

Cornel Vasile a scris:

Este posibil ceea ce doriti dvs .. Codul Muncii nu interzice o posibila concediere pe durata CFP.

1. Nu aveti ce sa faceti in privinta concedierii.

2. Carnetele de munca nu se mai folosesc de la 01.01.2011.. deci, angajatorul va poate incheia contract individual de munca.

Art.35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Niciun angajator nu poate aplica un tratament nefavorabil salariatului care îşi exercită acest drept.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil/;legal sa am doua contracte de munca unul e 8 ore/zi ... florinecht florinecht Este posibil/;legal sa am doua contracte de munca unul e 8 ore/zi si unul de 6 ore pe zi in acelasi timp? (vezi toată discuția)
Dacă detin licenta taxi am dreptul de a avea un al doilea loc de munca? Mmmariannn Mmmariannn Dacă detin licenta taxi am dreptul de a avea un al doilea loc de munca la o întreprindere de stat sau îmi pot pierde licenta (vezi toată discuția)