avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu raspuns la 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu raspuns la 2 intrebări ...

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu raspuns la 2 intrebări privind concediul medical :
sporul de vechime se acordă cand salariatul este in concediu medical ?
concediul medical este vechime in muncă ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 4 Aprilie 2025
Concediu medical este o cauza care suspenda de drept c.i.m.

Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la art. 49 alin. (2) C.mun., daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
multumesc, asta am citit si eu, dar nu raspunde clar la intrebarea mea , că este suspendat contractul este clar, dar perioada de co medical este vechime in munca? da sau nu ?
In opinia mea , nu se acorda ca o suma de sine statatoare , pentru ca , la calculul indemnizatiei aferente , se face media dintre veniturile brute pe ultimele 6 luni si numarul de zile lucratoare din aceeasi perioada . Rezultatul se inmulteste cu numarul de zile lucratoare de CM . Veniturile brute din cele 6 luni includ SI sporul de vechime , suma medie pe zi este mai mare decat daca nu ar fi fost luat in calcul . Deci , indirect , acest spor creste valoarea indemnizatiei . Daca s-ar acorda si separat , ar cam fi spor la spor .
Nu are legatura calculul indemnizatiei pentru concediu medical cu acordarea sporului de vechime ..problema daca pentru perioada de concediu medical se acorda spor de vechime ?

In opinia mea, perioada c.m. constituie vechime in munca si, pe cale de consecinta, se acorda sporul de vechime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - spor vechime mirandolina53 mirandolina53 Bună-ziua, Aş dori să ştiu : 1. în perioada concediului medical (de un an ) se acordă sporul de vechime ? 2. cum se considera perioada concediului ... (vezi toată discuția)
Din ce salariu calculez cat voi primi in timpul concediului medical MihaelaAF MihaelaAF Buna ziua, am si eu o intrebare. Sunt gravida in 2 luni si as vrea sa cer la serviciu scurtarea programului cu 2 ore, ori sa primesc concediu medical pentru ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? exista o limita a indemnizatiei? vali_ff vali_ff Stiu ca Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut, dar exista o limita pana la care se plateste cat la suta din salariu? La un ... (vezi toată discuția)