Sotul meu si eu suntem in proces de divort. El e german iar eu romanca. Noi am ajuns la un acord drept care eu renunt la toate bunurile in comun din germania (incluzand tot tipul de pensii care prin lege imi revin) iar el renunta la casa care o avem in romania. Eu sunt proprietara terenului fiindca legea romana nu permite, sau cel putin nu permitea ca un strain sa cumpere teren, iar casa e pe numele la amandoi. Judecatoria germana a decis ca inainte de sentinta de divort el trebuie sa inscrie casa doar pe numele meu. Dupa ce se dovedeste ca doar eu sunt prorietar pe casa si teren, judecatoria ne va da divortul, NU INAINTE.
Am consultat un avocat care mi-a spus ca acest lucru nu e posibli, deoarece inscrierea pe numele meu se poate face doar dupa divort. Alta posibilitate ara fi sa donez sau sa vand casa, lucru care nu sunt dispusa sa fac.
Imi poate spune cineva daca exista vreo alta posibilitate? O procura de la judecatoria germana confirmand si cerand indeplinirea sentintei emise?
pai cred ca va contraziceti singura. eu am spus ca se poate judeca divortul si in tara , daca sunt intrunite anumite conditii .
dvs. spuneti " divortul in germania se face in locul unde cei doi soti, sot si sotie au avut ultimul domiciliu comun "
ma repet, eu am recomandat judecarea cauzei de divort conform legilor romane , iar nu celor din germania :P
Partaj
raluka06
locuiesc de 10 ani in Italia si sunt casatorita cu un cetatean roman.Casatoria a avut loc in Romania.Actiunea de divort o voi intenta in Romania insa in ceea ... (vezi toată discuția)