Buna ziua.
Sunt proprietar impreuna cu fratele meu si tatal meu pe un teren intravilan si o casa situata pe acest teren,drept de proprietate dobandit prin succesiunea facuta dupa moartea mamei.Mai exact mi-au revenit 3/8 din masa succesorala,la fel ca si in cazul fratelui,iar tatalui i-au revenit 2/8 din masa succesorala.
Doresc sa inchei un contract de vanzare cumparare,prin care sa achizitionez o parte din casa si o parte din teren.
Cum trebuie procedat si care sunt etapele de realizat.
Multumesc.
1. intabulati certificatele de mostenitor (toate) - angajati topograf. daca imobilul era deja intabulat, inaintea succesiunii, trebuie doar actualizat CF
2. incheiati contractul la notar.
o sa va trebuiasca un certificat fiscal de la primarie. detaliile vi le explica notarul
Buna ziua.
Am omis sa va comunic un aspect.Noi suntem 3 frati,dar la succesiune nu am participat decat 2 dintre noi.Cel de al treilea nu are pretentii(verbal transmise).Trebuie sa mai facem ceva legat de acest aspect?
Succesiune
IONY1972
Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)