avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie cota parte teren si cota parte casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie cota parte teren si cota parte casa

Buna ziua.
Sunt proprietar impreuna cu fratele meu si tatal meu pe un teren intravilan si o casa situata pe acest teren,drept de proprietate dobandit prin succesiunea facuta dupa moartea mamei.Mai exact mi-au revenit 3/8 din masa succesorala,la fel ca si in cazul fratelui,iar tatalui i-au revenit 2/8 din masa succesorala.
Doresc sa inchei un contract de vanzare cumparare,prin care sa achizitionez o parte din casa si o parte din teren.
Cum trebuie procedat si care sunt etapele de realizat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:51, 29 Ianuarie 2025
1. intabulati certificatele de mostenitor (toate) - angajati topograf. daca imobilul era deja intabulat, inaintea succesiunii, trebuie doar actualizat CF
2. incheiati contractul la notar.
o sa va trebuiasca un certificat fiscal de la primarie. detaliile vi le explica notarul
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2025
adriandimitriu, utilizator
Buna ziua.
Am omis sa va comunic un aspect.Noi suntem 3 frati,dar la succesiune nu am participat decat 2 dintre noi.Cel de al treilea nu are pretentii(verbal transmise).Trebuie sa mai facem ceva legat de acest aspect?
este mentionat acest al treilea frate in certificatele de mostenitor? scrie acolo ca s-a declarat strain de mostenire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire,succesiune ,acte de proprietate lory29 lory29 va rog sa ma ajutati am fost la 4 notari pana acum si nu se potrivesc parerile am mai multe situatii : 1) 8 ha teren arabil cu titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)