Buna ziua,
Sunt angajat cu norma intreaga, contract individual de muncă, iar tatal meu ar vrea să înființeze o asociatie sportiva, ong, din care doreste sa fac si eu parte. Există vreun risc ca eu sa imi pierd locul actual de munca? Trebuie informat angajatorul?
Depinde de locul de munca si activitatea pe care o aveti acolo.
La noi la munca trebuie sa anuntam orice asociere de genul sau al doilea loc de munca si, dupa ce fac ei verificari ca nu e conflict de interese, ne dau ok-ul.
radumititean
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Una e ce zice legea si alta este ce fac in practica unii angajatori,. Estti obligata si informezi fiecare angajatori ce alte CIM mai ai, pe ce post, cu ce orar etc. Ca sa inchiei valabil un nou CIM nu trebuie sa ai OK-ul celor existenti sau fosti ( cand ai clauza de neconcurenta, de exemplu) dar e interesul tau sa il ai, sa nu te trezesti cu acuze de conflict de interese care pot genera sanctiuni disciplinare mergand pana la desfacerea disciplinara a CIM existent din cauza noului CIM incheiat daca suspiciunea de conflict de interese se poate proba sau daca nu se furnizeaza angajatorului actual suficiente data care sa ii permita verificarile si aceasta fapta e prevazuta in Regulamentul Intern ca abatere disciplinara grava. Daca e contractul de munca in sfera unei profesii reglementate sau exista CCM, conteaza desigur ce scrie si in normele speciale legale si contractuale....