avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Tatal meu ar vrea să înființeze o asociatie sportiva
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Tatal meu ar vrea să înființeze o asociatie sportiva

Buna ziua,
Sunt angajat cu norma intreaga, contract individual de muncă, iar tatal meu ar vrea să înființeze o asociatie sportiva, ong, din care doreste sa fac si eu parte. Există vreun risc ca eu sa imi pierd locul actual de munca? Trebuie informat angajatorul?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 12:59, 10 Februarie 2025
Vă mulțumesc tuturor pentru raspunsuri si clarificări.
Depinde de locul de munca si activitatea pe care o aveti acolo.
La noi la munca trebuie sa anuntam orice asociere de genul sau al doilea loc de munca si, dupa ce fac ei verificari ca nu e conflict de interese, ne dau ok-ul.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2025
crissstina, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Una e ce zice legea si alta este ce fac in practica unii angajatori,. Estti obligata si informezi fiecare angajatori ce alte CIM mai ai, pe ce post, cu ce orar etc. Ca sa inchiei valabil un nou CIM nu trebuie sa ai OK-ul celor existenti sau fosti ( cand ai clauza de neconcurenta, de exemplu) dar e interesul tau sa il ai, sa nu te trezesti cu acuze de conflict de interese care pot genera sanctiuni disciplinare mergand pana la desfacerea disciplinara a CIM existent din cauza noului CIM incheiat daca suspiciunea de conflict de interese se poate proba sau daca nu se furnizeaza angajatorului actual suficiente data care sa ii permita verificarile si aceasta fapta e prevazuta in Regulamentul Intern ca abatere disciplinara grava. Daca e contractul de munca in sfera unei profesii reglementate sau exista CCM, conteaza desigur ce scrie si in normele speciale legale si contractuale....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un cadru militar poate sa dețină o asociatie club sportiv (ong)? Catalin 10 Catalin 10 Un cadru militar poate sa dețină o Asociatie Club Sportiv (ONG) făcând parte din cei trei asociati din conducere,și dacă nu este legal ce instituție din ... (vezi toată discuția)
Exista conflict de interese? cosovi cosovi Buna ziua, Am participat la un examen pentru postul de administrator de baza sportiva si am fost declarat Admis , Eu detin si functia de Presedinte a unei ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate presedinte club sportiv bigbogdy89 bigbogdy89 Buna seara! Sunt presedintele unei asociatii club sportiv de drept privat. Am fost incadrat direct la ISU, iar din informatiile gasite conform statului ... (vezi toată discuția)