avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Taxa la un club sportiv
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Taxa la un club sportiv

Bună seara!Copii mei sunt înscriși la un club sportiv. Pana în luna decembrie inclusiv ,taxa a fost în egala măsură pt toți sportivii.Incepand cu luna ianuarie sportivii care provin de pe raza uat de unde este clubul sunt taxați cu 40 lei pe luna iar cei care provin din afara uat sunt taxați cu 100 lei pe luna.Este legal asa ceva?Mulțumesc pt eventualele răspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 12:42, 30 Ianuarie 2025
Este politica interna a clubului.
Este dreptul clubului sportiv ( de drept privat, ca suntem in sectiunea de formum dedicata ONG-urilor) sa se axeze numai pe sau prioritar pe anumita zona geografica, si deci sa accepte prioritar sau cu taxe mai reduse persoane din anumit UAT sau zona geografica. Nu este o discriminare interzisa de lege, cum ar fi cele pe criterii de rasa, nationalitate, sex, religie, orientare sexuala etc. = desi la ONG se accepta discrimonare pozitiva daca au drept scop apararea drepturilor unei minoritati care e supusa unor discriminari sau are niste probleme mai speciale fata de populatia generala ex, sa se ocupe de persoane cu anumita dizabilitate sau boala sau numai de copii sau numai de varstnici etc. Deci nici vorba sa fie ceva ilegal acea practica....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie in ceea ce priveste intrebarile la un interviu matkat07 matkat07 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu articolul din legislatia romana care se refera la intrebarile interzise la un interviu. Am cautat, dar nu am gasit ... (vezi toată discuția)
Discriminarile costitheo costitheo Am facut o adresa directiei de sanatate publica ,privind vaccinarile la copii,si mi-a raspuns ca au avut vaccin putin si au trimis in anumite zone de risc ... (vezi toată discuția)
Discriminarea pozitiva, corectitudine politica dapyx dapyx Definitia discriminarii pozitive, ar fi preferarea ?i avantajarea unor grupuri despre care se considera ca au fost discriminate in trecut, in detrimentul ... (vezi toată discuția)