Buna ziua, sunt administrator a 2 societăți agricole; respectiv o ferma și o societate pe prestări servicii cu doar un utilaj dar care nu are activitate
Aș dori sa știu daca se pot fuziona ? Am întrebat la Registrul comerțului ; și mi-au spus ca este mai ușor sa închid una din ele, dar în cazul acesta ce se face cu bunul respectiv ?
Multumesc
1. Fuziunea mai multor societăți agricole trebuie hotărîtă de adunarea generală extraordinară a fiecăreia, cu majoritatea de 2/3 din numărul membrilor asociați.
2. Fiecare din societățile care au hotărît fuziunea trebuie să înscrie hotărîrea în registrul societăților agricole și să ia măsuri pentru afișarea ei în condițiile art. 16 alin. 2 din Legea 36/1991
Totodată, fiecare societate agricolă va depune la judecătorie bilanțul ultim aprobat de adunarea generală, precum și o declarație asupra modului în care a fost stabilită stingerea pasivului.
Bilanțul și declarația se publică în condițiile art. 16 alin. 2 din lege.
Dacă societatea care a rezultat din fuziune își stabilește sediul în circumscripția altei judecătorii decît acolo unde își aveau sediul societățile care au fuzionat, noua societate va proceda la înscrierea statutului potrivit legii .
Fuziune srl-consiliere
am urmatoarea problema si nu stiu cum sa ma descurc.
in anul 2000 am infiintat un srl (sa spunem 1 )in care asociati eram eu si sotia mea.
in anul 2003 ... (vezi toată discuția)