avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Dețin un PFA a cărui activitate doresc să o suspend
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Dețin un PFA a cărui activitate doresc să o suspend

Bună ziua,

Dețin un PFA, a cărui activitate doresc să o suspend temporar începând cu 21.03.25 spre a intra în concediu de creștere a copilului.

Am depus declarația unică pe 2025 cu veniturile realizate în 2024 (fără estimări pentru 2025, deoarece de anul acesta s-a schimbat DU).

Aș avea câteva nelămuriri:

1.Mai este nevoie să depun o nouă Declarația unică (la ANAF) în 30 zile de la suspendarea activității PFA-ului la ONRC? Sau trebuie să o depun în 2026?

2.Cei de la Direcția de Asistență Socială mi-au solicitat, pentru dosarul de indemnizație pentru creșterea copilului, pe lângă DU și o adeverință cu veniturile realizate pe 2024 și 2025 de la ANAF. Cum aș putea să o obțin pe cea pe 2025?

Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Suspendare pfa pentru indemnizatie cu leasing auto Envyzoriansen Envyzoriansen Buna ziua, A un PFA a carui activitate doresc sa o suspend in vederea depunerii pentru indemnizatia de crestere copil. Voiam sa intreb doua lucruri si as ... (vezi toată discuția)
Mă aflu în situația în care am intrat în concediu de creștere ... Antostan Antostan Mă aflu în situația în care am intrat în concediu de creștere copil pentru plata indemnizației se ia în considerare inclusiv luna ianuarie din 2025 ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil pfa/pfi sistem real 2025 victor_dutu victor_dutu Indemnizație creștere copil PFA/PFI sistem real 2025 - corelare cu noile modificări aduse Codului Fiscal Luăm ca ipoteză cazul unei persoane fizice ... (vezi toată discuția)