avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mă aflu în situația în care am intrat în concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mă aflu în situația în care am intrat în concediu de creștere ...

Mă aflu în situația în care am intrat în concediu de creștere copil pentru plata indemnizației se ia în considerare inclusiv luna ianuarie din 2025 fiind luni anterioara nașterii Dar mi se spune că nu pot declara veniturile din ianuarie pentru a se ține cont la indemnizație. Ce pot face pentru a mi se lua in considerare veniturile din luna ianuarie 2025?
Cel mai recent răspuns: Antostan , utilizator 11:09, 9 Aprilie 2025
Cand ati nascut?
Pe 6 februarie iar ianuarie va fi luata in considerare ptr calculul indemnizatiei
Perioada eligibila este ianuarie 2023 - februarie 2025

intra in calcul si luna nasterii ... Pentru luna nașterii copilului se iau în calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizația de maternitate.
Multumesc pentru raspuns. Ma interesa in mod special luna ianuarie fiind luna in care inca desfasuram activitate ca pfa si am avut castiguri mai consistente care mi-ar fi crescut putin indemnizatia. Am citit ca as putea cere o recalculare abia in 2026 cand voi putea depune declaratia unica pentru 2025. S-au schimbat legile cu privire la declararea veniturilor si m-au dezavantajat foarte mult

Cornel Vasile a scris:

Perioada eligibila este ianuarie 2023 - februarie 2025

intra in calcul si luna nasterii ... Pentru luna nașterii copilului se iau în calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizația de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil crisarn crisarn Buna ziua! As avea o intrebare pur teoretica la acest moment, dar as dori sa fiu informata in prealabil. Din ianuarie 2023 voi incepe sa lucrez ca medic ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . sunt angajata din oct 2022, urmand sa nasc in aprox ... Marykaaa Marykaaa Buna ziua . Sunt angajata din oct 2022, urmand sa nasc in aprox 20 oct 2023. As vrea sa intru in prenatal la 1 sept. 1. Calculul indemnizatiei de maternitate ... (vezi toată discuția)