avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala termica proprie - platesc cheltuieli parti ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala termica proprie - platesc cheltuieli parti comune?

Buna seara!
Am centrala proprie de apartament; la subsolul blocului s-au efectuat lucrari de inlocuire(schimbare) a conductelor de apa calda,care pe mine nu mai m-a deservesc de mai multi ani.
Intrebare: Sunt obligat sa particip la plata acestei operatii de inlocuire a conductelor de apa calda?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 21:04, 10 Februarie 2010
Buna seara

In mod normal ar trebui sa contribuiti si dvs. pentru ca inainte sa va puneti centrala ati folosit acele tevi.
Multumesc pentru interventie;doresc insa un raspuns cu suport legal...
interesant argument, domnule armenteros #-o
dar nu asta este raspunsul care trebuia sa-l dati.
coloanele de apa rece, apa calda, canalizare si incalzire fac parte din instalatiile comune si, din pacate, trebuie sa contribuiti si dvs o cota parte la inlocuirea acestora, in conformitate cu legea 230/2007 si hg 1588/2007.
sint in aceeasi situatie ca si dvs
Platiti ce folositi.Daca tevile de apa calda nu mai trec prin apartamentul dvs, nu ar trebui sa le platiti.Depinde si de ce a hotarat Adunarea generala .
cocos44 a scris:

Multumesc pentru interventie;doresc insa un raspuns cu suport legal...


Art. 43. - Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate, în funcţie de suprafaţa utilă a apartamentelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă reprezintă cheltuielile efectuate pentru administrarea, întreţinerea, repararea, exploatarea şi, după caz, consolidarea părţilor de construcţii şi instalaţii din condominium aflate în proprietate comună. Prin toţi proprietarii din cadrul asociaţiei de proprietari se înţelege toţi proprietarii apartamentelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, persoane fizice sau juridice, de drept public sau de drept privat, membri sau nemembri ai asociaţiei de proprietari.

Chiar daca aveti centrala, conducta de apa este proprietate comuna, deci contribuiti si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare plată înlocuire coloane verticale de apă. am centrală proprie, sunt obligat să plătesc și pentru țevile de apă caldă? gabinita20 gabinita20 Buna seara. Locuiesc intr-un bloc construit in 1981 si reabilitat termic acum vreo 5-6 ani, Acum se doreste inlocuirea coloanelor verticale de apa (calda si ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune condominiu Fil George Fil George Sunt proprietar intr-un bloc, am cumparat apartamentul debransat de la reteaua de termoficare, iar asociatia de locatari executa lucrari de inlocuire a retelei ... (vezi toată discuția)
Repartizare caldura bloc necontorizat tomasso tomasso Va solicit opinia in ce priveste modul de repartizare pe apt. a caldurii de la corpurile de incalzire din propriet comuna a blocului( fara repartitoare ) dar ... (vezi toată discuția)