avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua ,am un baiat major cu handicap accentulat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua ,am un baiat major cu handicap accentulat boala psihica ...

Buna ziua ,am un baiat major cu handicap accentulat boala psihica ,V-as ruga sa fiu informata daca poate beneficia de insotitor si sau ingrijitor la domiciliu si cum se acorda aceste prestatii ,Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:22, 5 Februarie 2025
Cei încadrați în gradul de handicap ACCENTUAT nu beneficiază de indemnizație de îngrijitor.
Dacă avea acest drept, scria pe certificatul de încadrare grad.

Dreptul la însoțitor îl au doar cei încadrați în gradul GRAV cu ASISTENT PERSONAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de handicap accentuat, cod handicap 1 nanolica nanolica Buna ziua. Tatal meu este incadrat in grad de handicap accentuat , cod handicap 1, cod boala S98, deficienta functionala accentuata. Va rog sa-mi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Mama mea are alzheimer cu grad de handicap avansat, aș vrea să ... Adydidi Adydidi Mama mea are Alzheimer cu grad de handbal avansat aș vrea să știu dacă pot opta pentru o indemnizație de îngrijitor? (vezi toată discuția)
Drept la munca adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, O persoana detine certificat de handicap gradul 1 permanent,nerevizuibil si conform legislatiei in vigoare are dreptul si primeste indemnizatie ... (vezi toată discuția)