avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Soțul meu a fost căsătorit și are 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Soțul meu a fost căsătorit și are 2 copii din ...

Buna ziua.
Soțul meu a fost căsătorit și are 2 copii din căsnicia anterioară. Le plătește pensie alimentară o treime din salariu. Noi avem un copil și așteptăm un al doilea. Întrebarea mea este: nu ar fi normal sa se diminueze pensia alimentară in cazul apariției unui al patrulea copil pe care îl întreține?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:46, 6 Februarie 2025
Când va apărea și al 4-a copil, tatal poate cere reducerea pensiei de la 1/3 la 1/4. Pt 3 sau mai mulți copii, pensia datorata e de maxim o jumătate din leafa și dacă ar fi sa se imparta egal intre copii, ar veni un sfert pt cei 2 rămași cu mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara - 5 copii alex1234alex alex1234alex Cum se împarte pensia alimentară pentru primul copil, dacă în căsnicia actuală am 4 copii, iar eu am un venit net de 1900lei? Avocatul calculase că ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! platesc pensie alimentara pentru doi copii din prima ... Sherim Sherim Buna ziua! Platesc pensie alimentara pentru doi copii din prima casatorie. Cu partenera actuala am un copil dar urmeaza sa ne separam, nu suntem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,as avea o întrebare,soțul meu are doi copii din căsătoria ... Inguta Inguta Buna ziua,as avea o întrebare,soțul meu are doi copii din căsătoria anterioara și plătește 30 % pensia alimentara,acum eu sunt însărcinată,întrebare ... (vezi toată discuția)