avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita a domiciliului?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita a domiciliului?

Executare silita a domiciliului?
O persoana are domiciliul la casa parintilor si are in proprietate un teren si o masina. In cazul unei executari silite, executorul poate face demersuri si impotriva casei parintilor sau doar asupra bunurilor detinute (teren+auto)?
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2025
Visurat, utilizator
Sune executate doar bunurile debitorului.
Multumesc pentru raspuns, as mai avea o neclaritate: in cazul somatiilor de la Administratia Financiara (pentru neplata impozite, amenzi) este la fel, nu se pot indrepta asupra locuintei sau veniturilor parintilor, chiar daca auto este inregistrat pe acea adresa?
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2025
Visurat, utilizator
Este valabil acelasi lucru: se executa numai bunurile debitorului. Rudele nu datoreaza sumele respective, daca nu sunt garanti, deci nu au de ce raspunde cu bunurile lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita garant ipotecar stoicamir stoicamir Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns pentru urmatoarea situatie: Acum 5 ani, mama mea a eliberat o procura unei persoane pentru a pune ipoteca pe un teren, ... (vezi toată discuția)
Somatie, ce se poate executa ? ale2012 ale2012 buna seara!am primit o somatie in care scrie ca in baza art.387 C.proc civ prin care va punem in vedere ca in termen de o zi de la primirea sau lasarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita mazilupetre mazilupetre daca am un credit de nevoi personale si nu am mai platit de ceva timp(6 luni)si am primit instiintarea de executare silita si nu am bunuri pe numele meu,se ... (vezi toată discuția)