avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturii???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturii???

Buna seara,
Am o fetita din prima casnicie , este minora, as vrea sa-mi cumpar un imobil pe numele la fata, ¿ are vreun drept asupra imobilului care vreau sa-l cumpar tatal fetitei?, fata poarta numele tatalui.



VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:00, 11 Februarie 2010
Nu, tatal fetitei nu are nici un drept asupra proprietatii fetitei, nu ar avea de ce, iar faptul ca ea ii poarta numele , nu influenteaza cu nimic .
nu ati precizat cui a fost incredintata spre crestere si educare minora.. daca dvs, nu e nici o problema sa fie pe numele copilului trecut bunul.. totusi, eu va sugerez, ca la intocmirea contractului de vanzare cumparare sa va rezervati dreptul de uzufruct viager asupra imobilului cumparat direct in patrimoniul minorului.. Viata e plina de surprize si nu se stie niciodata ce va rezerva viitorul.. astfel, se poate intampla ca dupa cativa ani tatal sa solicite reincredintarea copilului spre crestere si educare iar dvs sa fiti obligata sa i platiti pensie de intretinere.. copilul trece cu tot cu bunurile patrimoniale la tata.. sau cand ajunge major, va treziti ca nu va mai intelegeti cu el, cu paternerul de viata al acestui copil al dvs cel poate influenta sa vanda casa si sa cheltuie banii lasandu va pe drumuri la batranete..c e mai puteti face?
Cat exista o hotarare definitiva de divort si aveti in custodie fata, nu ar fi probleme.
Nu inteleg la ce va grabiti sa puneti pe numele fetei care este minora o astfel de valoare? E dreptul dvs insa eu va spun sa nu va grabiti, poate locui intr-un apartament fata chiar daca nu e pe numele ei.
tatal minorei nu are nici un drept asupra acelui imobil.
cumparati apartamentul pe numele fetei si treceti-va pe dvs. procurator de fonduri.
aveti posibilitatea daca doriti sa va rezervati o clauza de uzufruct viager sau abitatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez? Mgina Mgina Buna ziua, Va rog sa ma sfătuiți cum sa procedez : am doua fete , uneia dintre fete i-am donat un apartament, acum vreau s-o pun in legalitate si pe a doua ... (vezi toată discuția)
Achizitonare apartament pe numele unui copil minor rontzi rontzi Am un apartament pe care il vand , cu suma obtinuta urmand sa achizitonez un altul . Este posibil sa intocmesc actele de vanzare -cumparare pentru noul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct lupy1989 lupy1989 Buna ziua, am o problema pe care sper sa o rezolv cu ajutorul dvs.Mama mea si cu tatal meu vitreg vor sa imi treaca casa pe numele meu ( tatal meu vitreg are o ... (vezi toată discuția)