avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua sunt divorțată de 10 ani, fostul s-a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua sunt divorțată de 10 ani, fostul s-a recăsătorit ...

Bună ziua sunt divorțată de 10 ani , fostul sa recăsătorit ,avem un copil este la el, am avut stabilit de la judecătorie pensia alimentara, dar a renunțat și după a cerut din nou , am plătit pt ca am zis ca este pt copilul meu , punând da de 5000 acum vrea din nou so mărească în cazul în care copil face 18 ani în curând ,nu avem nimic la mana eu am doar dovada că am pus penisa alimentara, cum a zis el ? E posibil asa ceva ?
Doar el se considera avocatul meu ! Copilul nu vb cu mine din cauza doamnei care este recăsătorit!
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2025
Amalia@, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:44, 7 Februarie 2025
Când copilul împlinește 18 ani, ați încheiat orice negociere cu tatăl lui, deoarece calitatea procesuală o are copilul major.
Deci și pensia o veți trimite pe numele copilului, prin poștă, sau în contul bancar.
Bn , asta știu pe mine ma interesează mai exact atât cât nu mi.a stabilit un judecător pensia alimentara ! " este stabilita e el " eu am plătit acești bani , pot dovedi din banca ca am specificat pensie alimentara, ! Dar nu am ordin judecătoresc stabilit legal

Dapix a scris:

Când copilul împlinește 18 ani, ați încheiat orice negociere cu tatăl lui, deoarece calitatea procesuală o are copilul major.
Deci și pensia o veți trimite pe numele copilului, prin poștă, sau în contul bancar.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu-i obligatoriu să stabilească un judecător cuantumul lunar al pensiei, când părțile negociază amiabil.
Nu trebuie să dovediți nimic nimănui, că nu aveți de ce.

Oricum, deja fostul soț iese din joc, de acum veți negocia cu fiul major.
Doar el vă poate da în judecată, având calitate procesuală deplină.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara asavin asavin Buna ziua! AM o prietena divortata de ceva timp. Dupa ce copilul a implinit 18 ani fostul sot a sistat plata pensiei alimentare. Copilul acum este inscris ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua, am o nelamurire privind pensia alimentara stabilita pentru fiul meu . Peste 1 luna acesta implineste 18 ani , dar este elev in clasa a XI-a la un ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ionela77 ionela77 buna ziua. Va rog daca se poate sa ne ajutati. Va scriu in numele matusii mele care este divortata de 14 ani,din 1999, cand i-a fost incredintat si fiul spre ... (vezi toată discuția)