Buna seara. Pana acum nu am coloborat cu niciun avocat si as vrea sa ma ajutati sa intrleg urmatoarele: daca am discutat online/telefonic cu un avocat sa ma reprezinte in instanta, iar el mi-a trimis un contract scanat si un termen de cateva zile pentru plata onorariului fix stabil, ce se va intampla daca nu reusesc sa fac plata in termenul stabilit? Dar daca renunt la colaborare, atat timp cat nu s-a platit onorariul, iar el nu a demarat nici o actiune pentru atingerea obiectivului mentionat in contract?
Sunați avocatul și informați-l în legătură cu situația apărută, ca să stabiliți de comun acord ce faceți în continuare. Dacă nu puteți plăti onorariul în termenul stabilit, poate vă mai amână și vă comunică alte condiții de colaborare. Dacă nu puteți sau nu mai vreți să plătiți deloc, trebuie să îl înștiințați. Nu vă poate obliga să colaborați, dacă v-ați răzgândit. Tocmai pentru a nu demara nicio acțiune și a nu suporta niciun fel de cheltuieli în numele cauzei dumneavoastră, este necesar să îl informați cât mai rapid. Acționați corect față de avocatul care a acceptat să se ocupe de cazul dumneavoastră și cu care aveți o înțelegere, exact așa cum ați dori să se comporte și el față de dumneavoastră, respectând înțelegerea sau anunțându-vă prompt că a intervenit o schimbare de plan.
Dacă nu plătiți onorariul în termenul stabilit, contractul se reziliază de drept. Puteți, de asemenea, să renunțați la colaborare, de vreme ce nu ați plătit onorariul și nici nu s-a întreprins vreun demers juridic.