avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Un vecin si-a montat ilegal, fara acordul asociatiei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Un vecin si-a montat ilegal, fara acordul asociatiei si fara ...

Un vecin si-a montat ilegla, fara acordul asociatiei si fara aprobarea proprietarilor panouri fotovoltaice pe acoperisul tip terasa al unui boc de 4 etaje. Sunt direct afectat de acestea. Am instiintat asociatia care i a trimis o citatie. In cazul in care nu le da jos, ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 19:33, 13 Februarie 2025
Buna ziua

Daca nu le da jos de buna voie sau nu obtine acordurile conform legii singura varianta sa-l obligati e ca asociatia sa il dea in judecata.
Aveti idee ce acorduri trebuie sa obtina mai exact? De precizat e ca am daune materiale din cauza panourilor (infiltratii in locurile unde sunt montati suportii)
Buna ziua

Conform legii 196/2018 vecinul avea nevoie de acordul tuturor proprietarilor pentru a folosi acea bucata din terasa (suprafata comuna) in mod exclusiv. (art 43).

Vecinul trebuie sa demonteze instalatia, sa refaca izolatia si sa repare daunele provocate apartamentului dvs.

Daca nu va intelegeti cu el, mergeti la un avocat. Desi o sa dureze ceva, aveti toate sansele sa castigati procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, revin cu speranta ca poate primesc mai multe informatii ... Vasile Bontas Vasile Bontas Buna ziua, revin cu speranta ca poate primesc mai multe informatii despre problema pe care o am. Un vecin si a montat deasupra apartamentului meu panouri ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am 2 întrebări referitoare la spațiile comune ... Maria2934 Maria2934 Buna seara! Am 2 întrebări referitoare la spațiile comune ale unui bloc. 1. La ultimele etaje construcția este efectuată in regim retras iar ... (vezi toată discuția)
Panouri fotovoltaice amplasate pe terasa unui bloc. asociatia ... doina99 doina99 Panouri fotovoltaice amplasate pe terasa unui bloc . Asociatia are acordul proprietarilor.Ma intereseaza ce solutii tehnice ati adoptat, daca mai are cineva ... (vezi toată discuția)