avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in constatare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in constatare

buna...v-as ruga sa va spuneti parerea intr-o speta. Actiune in constatare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare in care A. cumpara cu chitanta de mana de la B care la randul sau cumparase cu chitanta de mana de la C, adevarat propietar.Instanta din oficiu ridica exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a lui B si C motivand: reclamantul si-a indreptat demersul judiciar impotriva celo 2 parati dintre care unul este parte in antecontracul de vanzare-cumparare iar celalalt propietarul imobilului dar nu a justificat legitimarea procesuala a acestora intrucat atat calitatea de promitent vazator cat si cea de propietar trebuia intrunite in persoana aceluias parat.E corecta solutia instantei ?sentinta inca mai poate fi atacata cu recurs...
Cel mai recent răspuns: mars0212 , utilizator 22:16, 1 Noiembrie 2006
Pai in cazul asta trebuie sa introduci actiune oblica in numele lui B pentru constatarea titlului sau fata de C iar ulterior, ca cerere accesorie, constatarea titlului lui A fata de B.

Sunt opinii in doctrina ca in cazul vanzarii lucrului altuia, contractul nu este nul ci acela care vinde se obliga sa procure acel lucru si sa il dea mai departe, presupunand ca a stiut ca vinde lucrul altuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana este antecontract? PPPP PPPP Buna ziua, Am o problema mai delicata. X vinde printr-o chitanta de mana lui Y o dependinta dintr-un imobil asupra careia avea doar folosinta la data ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarele aspecte: 1. Am eu calitate procesuala activa/pasiva si pot fi dat in judecata pe uzucapiune ... (vezi toată discuția)
Mostenitori fara succesiune poate deschide carte funciara ? benga112 benga112 Situatie dificila pentru Intabulare+carte funciara poate fii un abuz din partea autoritatilor? Se poate vinde o casa in aceasta situatie ? Fara succesiune ? ... (vezi toată discuția)