avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cati bani primesc pentru concediul de crestere a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cati bani primesc pentru concediul de crestere a copilului?

buna ziua... lucrez cu jumatate de norma si as vrea sa stiu daca mai beneficiez de cei 600 lei pentru cresterea copilului.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:25, 11 Februarie 2010
daca lucrati cu contract de munca, nu
Da...veti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii, indiferent de cuantumul veniturilor.
Pt avocatPetre

Aveti si o explicatie de ce daca are un contract de munca nu poate beneficia de indemnizatie, atata timp cat legea spune ca beneficiaza daca a realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni anterioare nasterii, fara a specifica daca aceste venituri trebuie sa provina din anumite contracte
Pt avocatPetre

Aveti si o explicatie de ce daca are un contract de munca nu poate beneficia de indemnizatie, atata timp cat legea spune ca beneficiaza daca a realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni anterioare nasterii, fara a specifica daca aceste venituri trebuie sa provina din anumite contracte

Din intrebarea initiatorului topic-ului se intelege ca in prezent, se afla in concediu pentru ingrijirea copilului si beneficiaza de indemnizatie, iar in aceasta situatie, desfasoara si o activitate remunerata (cu timp partial).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mama de 85% Ailin_ro Ailin_ro Buna ziua! Precizez ca sunt angajata la o firma din 5 mai 2008, am nascut pe 27 aprilie 2009 , vreau sa stiu daca pot beneficia indemnizatia de 85%. ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la concediu pentru ingrijirea copilului???? irinaadi irinaadi In februarie 2008 mi-am schimbat locul de munca, cu o luna intrerupere(respectiv ianuarie 2008). Tot in 2008 am nascut si nu stiu daca in cazul in care exista ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate ContSters127526 ContSters127526 Buna ziua, Numele meu este Roxana Tololoi si am o nelamurire cu privire la concediul de maternitate. Contractul meu de munca este inregistrat incepand cu ... (vezi toată discuția)