avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua as avea și eu o întrebare.Am încheiat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua as avea și eu o întrebare.Am încheiat un contract ...

Buna ziua as avea și eu o întrebare.Am încheiat un contract cu o agenție dar nu de exclusivitate pt un apartament.Agentia a adus clientul ne-am înțeles pe urma m-am înțeles eu cu clientul sa facem tranzacția fara agenție sa nu plătim comisionul nici eu nici el.Dupa 7 luni agenția a verificat cf și a văzut că sa vândut la persoana respectiva și mi-a emis factura cu comisionul.Sunt obligat să o plătesc?Încă o dată menționez că nu a fost un contract de exclusivitate eu puteam sa vând apartamentul și fără ei.Multumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 11:37, 18 Februarie 2025
Buna ziua, depinde ce clauze contractuale ati semnat.
Nici nu trebuia sa incheiati tranzactia prin agentie , este destul ca v-au gasit clientul . Cititi contractul , puteati sa vindeti si fara ei , dar nu unui cumparator adus de ei . Binenteles ca trebuie , si dvs. si clientul , sa platiti . Poate ca vom invata si noi , romanii , in ce fel te obliga o semnatura pusa pe un contract … Angajatii agentiei au muncit pentru dvs. si pentru client , nu au facut munca patriotica …

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contract de comision pentru vanzare mihaigrecu mihaigrecu Buna ziua, Am semant zilele trecute un contract de comision,cu clauza de exclusiviate, cu un agent imobiliar. Recitind acum contractul, observ ca clauza ... (vezi toată discuția)
Contract 4123 4123 Daca am un contract de exclusivitate cu o agentie iar eu vand imobilul la alt client care nu este adus de agentie trebuie achitat comisionul? (vezi toată discuția)
Contract de intermediere-agentie imobiliara- sunt contracte nenegociabile, abuzive cf. lg. 193/2000? Romeo Babias Romeo Babias Intr-un dosar am solicitat instantei sa dispuna obligarea debitorului la plata dublului comisionului si la 0,5 % penalitati/zi ca urmare a incalcarii ... (vezi toată discuția)