avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua!Am avut o restanță de aproximativ 200 de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua!Am avut o restanță de aproximativ 200 de lei la fondul ...

Buna ziua!Am avut o restanță de aproximativ 200 de lei la fondul de rulment.Acum aproximativ un an am platit o dar casierul m-a mintit ca nu se da chitanta pentru ca urmeaza sa vina un alt fond de rulment(fapt infirmat de președintele de bloc) si ca o sa-mi dea atunci chitanța pt. toata suma iar apoi a negat că mi-a încasat banii .Ma blesteama si ma împinge cand ii cer sa imi șteargă datoria plătită iar președintele de bloc imi da o explicație penibila ca nu are cum sa fi facut asta pt. ca dansul isi declara banii personali la intrarea în bloc numai ca nu e nimeni care sa il verifice. si ca e vina mea pt. că am acceptat să plătesc fara chitanta si ca sa vorbesc cu administratia pt. ca este angajatul lor si ca dansa nu ma poate ajuta..Recunosc ca nu ma ocupam eu de plăți ci mama care a decedat si ca am fost naivă sa cred povestea asta ca nu se da chitanță la fondul de rulment.Am trimis reclamația pe mailul administrației cerând sa desemneze o persoana pentru a verifica sumele de bani cu care casierul pleaca pt.ca nimeni nu o face dar nu am primit raspuns.Casierul imi rade in nas spunând ca pot sa merg la poliție ca daca nu am chitanta e degeaba.Altadata nu s-a trecut la avizier o întreținere plătită explicatia presedintei fiind ca daca fac plata dupa 22 nu apare la avizier dar de această data avand chitanta am reusit sa dovedesc ca am platit.Totusi majoritatea vecinilor nu cunosc acest aspect si ma gandesc ca e posibil sa plateasca de 2 ori aceiasi întreținere sau imi fac doar mie faze de genul ăsta.Cui ar trebui să mă adresez pentru a rezolva această situație și pt. a preveni aceste abuzuri din partea administrației ?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:46, 19 Februarie 2025
Buna ziua

Legat de prima problema, cei 200 de lei, sansele sa rezolvati sunt aproape nule.

Legat de cea de-a doua problema, tot legea 196/2018 spune ca termenul de plată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, afișate pe lista lunară de plată, este de maximum 30 de zile calendaristice de la data afișării. Administratorul nu poate astepta 30 de zile pentru a incepe calculele pentru noua lista, pentru ca asta ar insemna ca de la luna la luna data afisarii sa se tot amane. Listele se calculeaza cu cateva zile inainte de afisare. Daca nu ati platit pana atunci pe lista veti avea restanta, dar nu e nici o problema atat timp cat aveti dovada platii.
Nu ar trebui ca in mod legal casierul sa fie verificat de către cineva la ieșirea din bloc pt. a vedea daca sumele de bani corespund cu chitantele date? Președintele blocului nu se ocupa cu asta?Intreb pt.a preveni astfel de situații.

Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2025
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua

Puteti sa evitati aceste situatii daca cereti chitanta sau platiti online.

Nu exista aceasta cerinta, si nimeni in afara de autoritatile abilitate nu are dreptul sa perchezitioneze o persoana.

Si apoi, ce interes ar avea casierul sa elibereze chitante pentru sume neincasate? Ca atunci ar trebui sa puna banii de la el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afisare lista intretinere mihalache70 mihalache70 Buna ziua, In blocul unde locuiesc, lista de intretinere lunara se afiseaza dupa data de 30 a lunii, in momentul platii la casierie neavand la cunostinta de ... (vezi toată discuția)
Restante la plata intretinerii sorraine sorraine buna ziua. am o restanta de cateva luni la intretinere.(1000 lei). platesc lunar o suma de 150 lei.atat imi permit deocamdata . pot sa cer casierului sa mi ... (vezi toată discuția)
Termen plata fond reparatii manead manead Buna ziua, Asoc de care apartin a stabilit un cuantum lunar de fond reparatii de 200 roni. Nu stiu acum exact care este perioada ptare se percepe. Deja este ... (vezi toată discuția)