avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, tatăl meu a dobândit un imobil împreună ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, tatăl meu a dobândit un imobil împreună cu mama ...

Buna ziua, tatăl meu a dobândit un imobil împreună cu mama in devălmășie nu au fiecare o cotă parte atribuita. Poate mama sa doneze partea ei din proprietate fara acordul soțului?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:40, 19 Februarie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
fara partaj, nu poate dona/ vinde.
pot dona impreuna sau vinde, nu unul; fara celalalt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl dorește sa ne doneze partea care i se cuvine fără a trecere prin etapa partajului după divorț. cum se procedează? andr33amihaela andr33amihaela Buna ziua . Tatăl meu dorește sa ne doneze , mie și fratelui meu , partea care i se cuvine in urma mariajului avut cu mama . Au divorțat anul acesta , dar ... (vezi toată discuția)
Pot dona cota mea dintr-un teren bun comun cu fosta soție, fără să facem partajul? utilizatorx utilizatorx Buna ziua! In urma unui divort, in 1997 a ramas in proprietate comuna cu fosta sotie un teren la padure, intravilan, de care nu ne-am mai ocupat niciunul, ... (vezi toată discuția)
Donatia catre minorul in varsta de 14 ani impliniti oana_m_30 oana_m_30 Situatie: Parintii minorului de 14 ani sunt despartiti, tatal doreste sa treaca unul din cele 2 imobile ai caror proprietari sunt ambii soti pe numele ... (vezi toată discuția)