avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Menționez urmatoarele : Sunt insurat, am 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Menționez urmatoarele : Sunt insurat, am 2 copii si locuiesc cu mama in aceeasi ...

Buna ziua ! Sunt insurat cu 2 copi , si locuiesc cu mama in aceeasi casa ( camere separate ) ., tatal este decedat de mult timp , ( mama in varsta de 70 și cv ani ) Intrebarea mea este daca pot fi evacuat din locuința de catre mama avand in vedere ca tatal nu mai este in viata ? ( mentionez ca mai am 2 frati mutați la casele lor ).
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2025
AnghelSandr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 05:41, 27 Februarie 2025
Puteti fi evacuat. Dacă ați dezbatut succesiunea, puteți cere partajul, dacă nu, dezbateti succesiunea.
Depinde daca casa este bunul propriu al mamei sau este dobandita impreuna cu sotul , caz in care puteti deschide succesiunea dupa tata unde jumatatea lui se va imparti intre mama 1/4 si cei 3 copii 3/4 . Daca cei 2 fratii renunta la partile lor prin declaratie la notar atunci va revine d-voastra 3/4 . Mai departe procedati in consecinta , puteti face iesirea din indiviziune daca casa se poate imparti fizic sau unul dintre mostenitori plateste sulta celuilalt si ramane singurul proprietar . Mergeti totusi la un avocat pentru mai multe informatii .
In acte este tatal trecut

Etsy123 a scris:

Depinde daca casa este bunul propriu al mamei sau este dobandita impreuna cu sotul , caz in care puteti deschide succesiunea dupa tata unde jumatatea lui se va imparti intre mama 1/4 si cei 3 copii 3/4 . Daca cei 2 fratii renunta la partile lor prin declaratie la notar atunci va revine d-voastra 3/4 . Mai departe procedati in consecinta , puteti face iesirea din indiviziune daca casa se poate imparti fizic sau unul dintre mostenitori plateste sulta celuilalt si ramane singurul proprietar . Mergeti totusi la un avocat pentru mai multe informatii .

Pana nu dezbateti succesiunea dupa tata nu puteti fi sigur de nimic , nu contaza ca este trecut doar el in acte daca bunurile sunt obtinute in timpul casatoriei . Problema d-voastra nu se poate rezolva aici , fiecare situatie este diferita si depinde de multe alte lucruri , de aceea este recomandat sa mergeti la un avocat care va poate indruma care este cea mai buna cale de urmat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Cearta intre mostenitori...solutia???? honey_geoo honey_geoo Buna ziua. Tatal meu este intr o situatie complicata. Tatal lui, deci bunicul meu, a murit acum 15 ani, iar succesiunea nu a fost facuta, la acel moment ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! am rugamintea sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuriti ... Any. Any. Buna seara ! Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuriti ca eu sunt dabea acum majora si ma lovesc de niste lucruri care nu le stiu..Tatal tatalui ... (vezi toată discuția)