avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti cum pot iesi din firma fiind asociat cu 50% procente?
Am creditat firma, sediul social este in apartamentul meu. Pot sa ies ca parte pagubita? Ca sa mut sediul social celuilalt asociat ce trebuie facut?
Cel mai recent răspuns: Nadia Cociasu , Avocat 18:35, 11 Februarie 2010
puteti cesiona partile sociale si muta sediul social dar este nevoie de intocmirea unor hot, ctr, etc,
pentru detalii ma puteti contacta
Mergeti la Camera de comert si solicitati intocmirea unui act aditional si de cesiune parti social, prin care va cesionati partile sociale si schimbati sediul asocial al firmei.
Buna seara, pentru modificarea actelor, aveti 2 optiuni:
1. puteti merge la oficiu de asistenta din cadrul registrului comertului pentru redactarea tuturor actelor necesare sau
2. puteti contacta pe cineva din domeniul juridic ( avocat sau notar) care sa va redacteze contractul de cesiune de parti sociale, hotararea aga cu toate modificarile, si ulterior actul constitutiv in forma actualizata.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale srl adrian00 adrian00 Este vorba despre un SRL cu doi asociati, ambii administratori cu 50% parti sociale fiecare. Nemaidorind sa fac parte din firma, am decis sa cesionez partile ... (vezi toată discuția)
Vanzare societate comerciala Daniela Nedelcu Daniela Nedelcu sunt contabil la o societate comerciala cu activitate de comert (bar) ai carei actionari sunt in varsta si doresc sa vanda firma unei terte persoane.va rog sa ... (vezi toată discuția)
Cesionare de parti sociale oanaela oanaela Deoarece ma mut definitiv in alta tara si am o firma deschisa de 5 ani fara datorii m-am hotarat sa o donez-sa cesionez partile sociale. Un domn care mai are ... (vezi toată discuția)