Buna ziua!
Platesc pensie alimentara pentru doi copii din prima casatorie.
Cu partenera actuala am un copil dar urmeaza sa ne separam, nu suntem casatoriti.
Cum se va calcula pensia alimentara pt cel de-al treilea copil?
Multumesc!
Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii. Conform ICCJ
In lege este clar precizat "PANA LA 1/4" acesta este cuantumul maxim el poate sa fie mai mic in functie de celelalte obligatii ale "debitorului (cel care da pensie).
Aici mai intervine poate interveni:
Art. 527. -
(1) Poate fi obligat la întreţinere numai cel care are mijloacele pentru a o plăti sau are posibilitatea de a dobândi aceste mijloace.
(2) La stabilirea mijloacelor celui care datorează întreţinerea se ţine seama de veniturile şi bunurile acestuia, precum şi de posibilităţile de realizare a acestora; de asemenea, vor fi avute în vedere celelalte obligaţii ale sale.
Pe langa asta daca aveti dovezi, martori, puteti cere si Art. 526. - Comportamentul.
ICCJ - drepturi bănești neimpozitate nu pot fi urmarite pentru ca sunt speciale.
Pensie alimentara
lemih
Sotul meu are dintr-o casatorie anterioara un copil pentru care plateste pensie alimentara. In cazul in care sotul meu accepta un job in strainatate, cum va fi ... (vezi toată discuția)