avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu procurator de fonduri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu procurator de fonduri

mama,ca unic proprietar al unui imobil vrea sa mi-l vanda mie,singurul ei copil.eu fiind studenta nu am resurse financiare proprii fapt pentru care mama a fost sfatuita ca ar fi bine sa treaca in contractul de vanzare cumparare o persoana de incredere in calitate de procurator de fonduri(bunicul meu).este necesar acest lucru?sau ar fi ok sa-mi faca vanzarea cumpararea si fara acest procurator de fonduri?am inteles ca eu pot face dovada ca i-am inapoiat acestuia banii printr-un inscris neoficial,de mana facut de catre acesta.poate constitui acel inscris proba in caz de probleme?are acesta vreun drept asupra imobilului?astept un raspuns de la dumneavoastra.multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters128211 , utilizator 14:51, 11 Februarie 2010
donatia nu o consideram calea cea mai buna pentru ca,desi este mai putin costisitoare,in momentul in care si eu as vrea sa vand cumparatorul se poate teme..in celalalt caz,dumneavoastra considerati ca ar fi mai ok ca acest contract sa nu contina procurator de fonduri?faptul k nu am venituri nu poate constitui un semn de intrebare asupra legalitatii actului?astept un raspuns.multumesc
E revocabila doar pt anumite motive, dintre care unele nu se aplica in cazul dvs. ( mama poate revoca donatia pt ingratitudine din partea dvs., adica daca savarsiti o tentativa de omor asupra ei etc.).

In cazul dvs., cum au spus si colegii, donatia este perfecta.
Nu il treceti pe nici un bunic. Sa nu atace altcineva actul ( unchi, matusi etc.).
Raspunsul meu a fost la datele pe care le-ati oferit aici.Desigur ca nu cunosc cazul detaliat ca sa va pot sfatui concret.De ce nu consultati un avocat daca aveti dubii..? aici vi se pot da doar sfaturi generale....ca pe un forum
buna ziua!
donatia este revocabila doar in cazurile expres si limitativ prevazute de lege!
nu aveti de ce sa va ingrijorati.
bine este problema dvs, pana la urma, daca vreti sa mai dati niste bani pe la stat cu titlu de ipozit aferent venitului din transferul proprietatii.
da in privinta bunicului aceasta a fost si temerea mea.am inteles ca nu poate revoca donatia(nu e cazul) doar ca oamenii necunoscand legile sunt sceptici in momentul in care vad ca este donatie,cum am mai spus in eventualitatea in care eu as vrea sa o vand la randul meu vreodata..exista cazuri pentru care un act de vanzare cumparare incheiat la notar sa poata fi atacat?s-ar putea lovii de vreo problema?nu vreau sa abuzez de rabdarea dumneavoastra punand atatea intrebari,dar de fel imi place sa fiu sigura cand fac un pas important.multumesc (am consultat vreo 2 avocati insa au pareri diferite in unele aspecte,unul singur care este mai de incredere adika pe care il cunoasteam m-a sfatuit sa fac contract de vanzare cumparare si ca doar daca vreau sa fiu fff sigura ca nu apar problemesa pun cu procurator.de aceea am apelat si la dumneavoastra

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu cumparator minor: conditii yamada yamada Am un copil in varsta de 2 ani. Bunica lui (mama mea) vrea sa-i treaca un teren pe numele lui, asa incat eu sa ma apuc sa-i fac o casa. Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare catre un minor danielar danielar Sotul meu ar dori ca apartamentul sau sa fie trecut pe numele baiatului (baiatul are varsta de 4 ani) rezultat din cea de-a doua casatorie, fara sa poata fi ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare in favoarea unui minor? Claudia Claudia Claudia Claudia Mama vrea sa lase apartamentul fiicei mele minora.Cum trebuie procedat (vezi toată discuția)