Îmi puteți da un sfat vă rog frumos? am ieșit la pensie anul trecut în iunie ( deci pe vechea lege nu cea de după 1 sept.) În noiembrie am depus adeverință cu sporurile nepermanente, adeverințe obținute cu greu dar considerând eu că poate merită efortul deoarece am lucrat în industria extractivă a petrolului (platforme petroliere marine) și au fost sume destul de frumușele.Acum sfatul pe care l as dori de la dv.este să las această cerere de recalculare sau să fac cererea de retragere a acestei cereri? deoarece am înțeles din presă că e posibil mai mult să mă incurce decât să ajute? adică această recalculare să îmi dea o sumă mai mică decât am acum... și mai mică va rămâne. O fi adevărat sau în această eventualitate rămâne în plată suma inițial calculată??Mulțumesc anticipat! Puiu Stefan
SALUT !
Eu mi-am calculat pensia pe lapensie.com. Si inainte de pensionare,si acum mi-a rezultat un punctaj la cateva zeci de lei diferenta.Am avut si o perioada de circa un an in care am realizat venituri sub salariul din cartea de munca.Si tot mi-a rezultat la calculul meu,1,5% mai mare numarul de puncte!
Daca au fost venituri mai mari,nu pot fi pensii mai mici !Asta au bagat-o unii pe la televiziuni de mermeleala (a zis un ministru asa !) ca sa nu ne ducem la instanta.
Intra acolo si calculeaza-ti pensia,salveaza calculul si vezi ! Dupa,in Instanta.Si eu sunt pt ca nu mi-au adus pensia la 100% din ianuarie,cand mi-a incetat pensionarea anticipata ! Succes !
Nicu