Buna ziua,
Ca urmare a mortii unchiului meu ma confrunt cu diverse probleme :
1. Suntem mai multi mostenitori rezervatari, iar unul din mostenitori a inceput sa scoata banii din banca cu cardul care era pe numele unchiului.Precizez ca la notariat ni s-a spus ca niciunul nu poate scoate banii decat dupa succesiune.
2.Varul meu vrea sa ii dea masina unei persoane motivand initial ca " unchiul meu i- a promis ca i-o va da.Azi mi-a spus ca trebuie sa i- o dea pt ca acea persoana a executat niste lucrari pentru unchiul meu., ca in caz contrar vrea 600 de euro.
Eu stiu ca este ilegal sa se instraineze bunuri inainte de succesiune , si in plus aceea masina trebuie trecuta pe numele acelei persoane pt taxele de platit ulterior.
Precizez ca acea persoana nu are un contract scris.
Nu stiu ce trebuie sa fac pentru a rezolva aceste probleme.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Aceste probleme se rezolva dezbatand succesiunea amiabil sau în instanta.Dsca nu exista înțelegere în instanta faceți dovada bunurilor care existau la data decesului,faptul.ca au fost înstrăinate (partial)etcetc.Discutati cu un av pt a analiza variantele în dunctie de situația exacta.
Succesiune
scurpin77
Buna ziua. Mi-a murit o matusa (dupa mama) anul trecut in decembrie. Decedata a fost casatorita din 2007 legal cu actualul unchi care este in viata. Alti frati ... (vezi toată discuția)