avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... problema RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

problema RCA

Buna ziua .Daca o asigurare RCA se dovedeste ca nu a fost valabila la data accidentului( nu stiu cum se poate face asta) , asiguratorul mai poate intocmi dosarul de daune si apoi sa-si recupereze daunele de la cel vinovat( sofer vinovat, agentul care a emis asigurarea) s-au eu cel pagubit trebuie sa-l actionez in instanta pe cel vinovat?
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 10:25, 15 Februarie 2010
Daca polita a fost anulata prin frauda/eroarea agentului care a intocmit-o, asiguratorul este obligat sa si-o asume, sa plateasca dauna si sa o recupereze de la vinovat.Daca frauda apartine posesorului (a reziliat-o predand originalul dupa ce a facut acea copie) uilizand un fals, procedura este rezolvabila prin apelarea la Baar.
Firma de asigurare in numele careia a fost emisa polita de asigurare este obligata sa despagubeasca pe cel pagubit , urmand ca ea sa-si recupereze paguba de la cel vinovat, fie el agent de asigurari fie soferul care autilizat cu buna stiinta o polita fara acoperire
Adrian.Tudor a scris:

Firma de asigurare in numele careia a fost emisa polita de asigurare este obligata sa despagubeasca pe cel pagubit , urmand ca ea sa-si recupereze paguba de la cel vinovat, fie el agent de asigurari fie soferul care autilizat cu buna stiinta o polita fara acoperire

Sa reflectam si sa reformulam impreuna, comform normelor CSA:
(3) Asiguratorii care au fost autorizati sa practice asigurarea obligatorie RCA
isi asuma raspunderea pentru toate politele de asigurare RCA distribuite
intermediarilor in asigurari, inclusiv pentru erorile sau omisiunile de
redactare a politelor.

Nu si in cazul utilizarii unei copii, facuta dupa o polita expirata/anulata.,de catre un asa-zis asigurat, care uzeaza de fals.
va multumesc, am fost la intermediarul care a emis polita de asigurare a vinovatului si l-am rugat sa-mi spuna care este treaba cu aceasta asigurare si omul foarte amabil mi-a spus ca asigurarea a fost anulata aratandu-mi polita in original inclusiv chitanta pe care scria anulat( toate fiind originale), deci e clar ca vinovatul a facut o copie si apoi si-a primit banii inapoi de la intermediar.
In situatia in care autovehiculul este neasigurat,va puteti adresa Fondului de protectie a victimelor strazii.Puteti inainta cererea si prin oricare dintre asiguratorii autorizati sa practice RCA.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
ContSters76710, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii de urmat in cazul in care am fost lovit de un auto cu polita rca falsa? musatilie musatilie Buna ziua, in urma cu aproximativ 3 luni (09.03.2013) fratele meu in timp ce se deplasa regulamentar cu motocicleta a fost lovit de un auto care s-a dovedit ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca ue smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: masina unui prieten de-al meu (cu el la volan), a fost lovita de o alta masina, in ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)