avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua am o întrebare dacă tatăl meu a decedat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua am o întrebare dacă tatăl meu a decedat și eu sunt ...

Buna ziua am o întrebare dacă tatăl meu a decedat și eu sunt pensionar de invaliditate m am născut și o stenoza inima am certificat de handicap accentuat permanent primesc pemsie de urmaș de pe urma tatălui am fost la expertiza muncii și a zis ca după noua lege a pensiilor a scos inima de la handicap și as vrea sa ma interesez sa știu!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:20, 8 Martie 2025
Copiii şi soţul supravieţuitor care au dreptul la o pensie proprie şi îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru obţinerea pensiei de urmaş după susţinătorul decedat, pot opta pentru cea mai avantajoasă dintre acestea, plata drepturilor pentru care au optat efectuându-se cu luna următoare solicitării.

Mergeti la Casa de Pensii si depuneti actele ..ei decid daca beneficiati sau nu de pensie de urmas, in caz afirmativ , comparati cuantumurile si decideti ce pensie optati sa primiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sotul supravietuitor are deja pensie de invaliditate beneficiaza si de pensia de urmas sau doar poate opta pentru cea mai avantajoasa? emil6702 emil6702 Potrivit L 263/2010, poate solicita pensie de urmas sotul supravietuitor, daca are o invaliditate de gr. I sau II pe toata durata invaliditatii, indiferent de ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a pensiei de urmas pentru sotul supravietuitor ciprian02 ciprian02 Buna seara Care sunt conditiile de acordare a pensiei de urmas pentru sotul supravietuitor in cazul in care la data decesului sotul era pensionar si sotia cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor camelia86 camelia86 Buna ziua,tatal meu a decedat anul acesta 2012,el avand pensie de boala si de invaliditate gradul 1,au fost casatoriti timp de 26 de ani,as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)