avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bună ziua, am o întrebare legată de anularea unei ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bună ziua, am o întrebare legată de anularea unei Hcl de aprobare ...

Bună ziua, am o întrebare legată de anularea unei Hcl de aprobare PUG, pe contencios administrativ. Eu, ca și parte vătămată,nu am depus plângere prealabilă și care pare-se că este obligatorie. Am depus o plângere prealabilă la primărie pe numele sotiei, deoarece și ea este parte vătămată, fiind coproprietar la terenurile în cauză. Din ce știți, va fi acceptată cererea soției de intervenient principal in procesul intentat de mine pentru anulare hcl? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucianstd , utilizator 09:27, 9 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soluțiile de admitere/respingere a caracterului admisibil al intervențiilor principale au motivări diverse.

Pentru a se pronunța asupra admisibilității în principiu, se fac verificări în ceea ce privește interesul terțului de a interveni, dacă cererea sa are legătură cu cererea principală, dacă cererea este făcută în termen și dacă în raport de natura litigiului, intervenția este admisibilă.
Mulțumesc pentru răspuns.
Poate fi admisă cererea de intervenție principală dacă interesul de intervenție este tot de anulare HCL nelegală, dar să fie și în contradictoriu și cu reclamantul, deoarece acesta nu are formulată plângerea prealabilă?

Cornel Vasile a scris:

Soluțiile de admitere/respingere a caracterului admisibil al intervențiilor principale au motivări diverse.

Pentru a se pronunța asupra admisibilității în principiu, se fac verificări în ceea ce privește interesul terțului de a interveni, dacă cererea sa are legătură cu cererea principală, dacă cererea este făcută în termen și dacă în raport de natura litigiului, intervenția este admisibilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de intervenție principala Alina244 Alina244 Buna seara, In situația in care nu am depus plângere prealabila (conform procedurii din contencios administrativ) împotriva unui act administrativ, pot ... (vezi toată discuția)
Cum este cu interesul in cazul incercarii de anulare a unui act normativ ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Mai multe persoane am fost amendate in baza unei hotarari de consiliu local care este nelegala. Am depus contestatii si am castigat. Dar vrem sa ... (vezi toată discuția)
Cum sa motivez respingerea unei cereri de interventie pentru interes propriu carmen_otilia carmen_otilia Buna ziua tuturor! Am o problema in domeniul juridic, in speta fiind vorba de contestarea unui proces-verbal de contraventie. Am avut prima infatisare iar ... (vezi toată discuția)