avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sub alta lege
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sub alta lege

Buna ziua. Pot face in Romania testament sub lege germana?
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2025
Shirley100, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 10:04, 11 Martie 2025
De ce? Testatorul este cetățean german sau are reședința obișnuită in Germania?
raluk0207, utilizator
Multumesc de raspuns. Sotia romanca, sotul german.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.2633 Cod civil:"Moştenirea este supusă legii statului pe teritoriul căruia defunctul a avut, la data morţii, reşedinţa obişnuită."
Art.2634 Cod civil:"(1) O persoană poate să aleagă, ca lege aplicabilă moştenirii în ansamblul ei, legea statului a cărui cetăţenie o are.
(2) Existenţa şi validitatea consimţământului exprimat prin declaraţia de alegere a legii aplicabile sunt supuse legii alese pentru a cârmui moştenirea.
(3) Declaraţia de alegere a legii aplicabile trebuie să îndeplinească, în ceea ce priveşte forma, condiţiile unei dispoziţii pentru cauză de moarte. Tot astfel, modificarea sau revocarea de către testator a unei asemenea desemnări a legii aplicabile trebuie să îndeplinească, în ceea ce priveşte forma, condiţiile de modificare sau de revocare a unei dispoziţii pentru cauză de moarte."

Adică dacă testamentul a fost unul autentic (la notar) si declarația de alegere a legii aplicabile sau de revocare a legii aplicabile moștenirii trebuie data tot în forma autentica, la notar.
raluk0207, utilizator
Multumesc. Noapte buna.
Shirley100, utilizator
Verificați totuși și ce spune legea germană.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament, vanzare intre soti sau donatie? shebarebecca shebarebecca M-am casatorit cu un cetatean englez si locuim impreuna in Romania. Inainte de casatorie am cumparat impreuna o proprietate, eu am cumparat terenul pe numele ... (vezi toată discuția)
Care este cea mai buna metoda prin care o mostenire sa nu poata fi contestata? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Buna ziua.As vrea sa supun atentiei dumneavoastra o mica problema care o framanta pe mama mea.Ea detine un apartament pe care doreste sa-l vanda,iar cu banii ... (vezi toată discuția)
Succesiune - cum sa procedez in acest caz? Antoba Antoba Buna ziua, Tatal meu a decedat in februarie anul acesta. Era plecat definitiv din tara in 1976 si stabilit actualmente in SUA cu cetatenie americana. In ... (vezi toată discuția)