avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somajul si nasterea unui copil! Buna ziua. Daca sotia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somajul si nasterea unui copil! Buna ziua. Daca sotia urmeaza ...

Somajul si nasterea unui copil!
Buna ziua.
Daca sotia urmeaza sa nasca in curand si sotul este in somaj de 11 sau 12 luni, sotul mai beneficiaza de ceva indemnizatii? A facut si cursul de puericultura in urma cu 1 saptamana.
Multumim anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 10 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul în care tatăl copilului nou-născut a obținut atestatul de absolvire a cursului de puericultură, durata concediului paternal este de 15 zile lucrătoare.

Indemnizația pentru concediul paternal se plătește din fondul de salarii al angajatorului și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 210/1999 a concediului paternal sebi30 sebi30 Am rugamintea sa ma luminati si pe mine. Sunt cadru M.A.I. Doresc sa stiu cum se aplica aceasta lege in cazul in care am obtinut si un certificat prin care ... (vezi toată discuția)
Acte pt angajator concediu parental culeaalex culeaalex Salut, Cu ce acte trebuie sa ma duc la angajator daca sunt proaspat tatic (6 zile)? Mentionez ca am si cursul de puericultura facut si vreau si cele 2 ... (vezi toată discuția)
Cursul de puericultura ioana-otilia ioana-otilia daca sotul meu, in urma cursului de puericultura, isi ia zilele libere oferite, va fi platit la fel?mentionez ca lucreaza in invatamant. (vezi toată discuția)