Buna ziua. Expun si eu urmatoarea problema in speranta ca voi gasi indrumare. O cunostiinta are un CNP pe cartea de identitate actuala si un alt CNP pe certificatul de casatorie eliberat in '98. Diferenta o reprezinta ultima cifra care este diferita.
Cum s-a ajuns aici?
Stiti ca inainte erau acele buletine stil carticica. La 14 ani si-a scos primul buletin si i s-a atribuit un CNP (in acel moment nu existau inca CNP=uri pe certificatele de nastere, ulterior i s-a inscris si pe certificatul de nastere CNP-ul de pe primul buletin). La 24 de ani, a mers cu acel buletin stil carticica si i s-a pus a doua poza cum era pe atunci, CNP-ul a ramas acelasi. Cand s-a casatorit in '98, i s-a trecut pe certificatul de casatorie CNP-ul de pe buletin (adica in mod corect CNP-ul existent atunci si singurul la acel moment). Dar cand a schimbat buletinul la 34 de ani, ultima cifra a CNP-ului era modificata (i s-a modificat si pe certificatul de nastere) si atunci a crezut ca asa este corect, sa se modifice, nu s-a gandit prea mult. Urmatoarele buletine schimbate au ramas cu acest nou CNP. Iar in prezent noul CNP pare a fi cel valabil. Peste tot este gasit/identificat cu acest nou CNP. Cel vechi/primul CNP apare ca nevalid. Nu mai este atribuit niciunei persoane. Problema a ramas certificatul de casatorie care are CNP-ul vechi/nevalid (si care la acel moment nu a fost trecut gresit, din eroare, acela era CNP-ul din buletin).
Doreste corectarea CNP-ului din certificatul de casatorie si sa fie trecut cel nou/actual/valid. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze?
Merge la Starea Civilă de la locul încheierii căsătoriei si solicitați un certificat de căsătorie nou, completat corect. Ofițerii de stare civilă vor face verificările și corecțiile necesare.
Cnp "defect"
cmihail
Buna ziua,
Iata ce constat, absolut intamplator: CNP-ul de pe certificatul meu de nastere si cel de pe CI nu coincid, difera o cifra din coada. Nu am idee ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit
gabi478
Buna ziua ,
Situatia mea este un pic diferita , deoarece pe certificatul de nastere am un CNP iar pe buletin altul , greseala s-a facut in momentul in care ... (vezi toată discuția)