avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Pot sa actionez in judecata lichidatorul unei firme ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Pot sa actionez in judecata lichidatorul unei firme aflate in lichidare?

Avand in vedere ca am incheiat un contract cu lichidatorul firmei, privind vinzarea unor terenuri care nu au mai putut fi vindute, intrucit, inainte de perfectarea actelor, ele au fost revendicate, pot sa-l actionez in instanta pentru a-mi restui pretul lor?
Cel mai recent răspuns: marianna , utilizator 09:40, 12 Februarie 2010
da, pentru inselaciune, daca stia de actiunile in revendicare.. in cazul in care nu stia, pentru neglijenta, ca nu a facut toate demersurile necesare sa afle situatia juridica a acelor imobile inainte de a le scoate la vanzare...
avocatPetre a scris:

da, pentru inselaciune, daca stia de actiunile in revendicare.. in cazul in care nu stia, pentru neglijenta, ca nu a facut toate demersurile necesare sa afle situatia juridica a acelor imobile inainte de a le scoate la vanzare...

nu stiu daca a stiut, dar revedincarea s-a inregistrat in instanta exact cu 2 zile inainte de perfectarea actelor....deci..
Puteti sa va recuperati banii, daca ati facut vreo plata. Dar e tare ciudat ca vi s-a blocat vanzarea(prin licitatie ? negociere directa?) printr-o actiune in revendicare. Trebuie vazute toate actele inclusiv cele de proprietate ale terenurilor.Consultati un avocat.
Mihai S.R. a scris:

Puteti sa va recuperati banii, daca ati facut vreo plata. Dar e tare ciudat ca vi s-a blocat vanzarea(prin licitatie ? negociere directa?) printr-o actiune in revendicare. Trebuie vazute toate actele inclusiv cele de proprietate ale terenurilor.Consultati un avocat.

in actiunea civila respectiva se contesta titlul de proprietate
noi am cistigat terenurile prin licitatie, le-am achitat...printr-un antecontract de vinzare, inca din 2007

dosarul din instanta, acum se rejudeca
Conform prevederilor Constitutiei, liberul acces la justitie va este garantat.
Deci puteti sa dati Lichidatorul in judecata.
Intrebarea corecta ar fi fost: - am oare sanse sa castig ceva daca-l dau in judecata pe Lichidator ?

Primul lucru care ar fi trebui stabilit:
- pentru ce ati angajat un lichidator ?
- exista un contract de prestari servicii incheiat cu Lichidatorul ?
- ce prevede acel contract la Cap. Obligatiile Prestatotului (lichidatorul)
- i-ati transmis Lichidatorului toate datele si informatiile prevazute de lege ?
- ce a facut nelegal Lichidatorul ?
- a facut (ce a facut) din culpa sau din alte motive ?
- care este incadrarea juridica a faptelor sale ?

Dupa ce va raspundeti la unele intrbari de genul celor de mai sus, se pot aproxima sansele Dvs. de a castiga un eventual litigiu cu Lichidatorul.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
legalmgm, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie la vanzare chrissrea chrissrea Va rog sa analizati urmatorul caz si daca este posibil sa ma ajutati cu sfaturi bune. O societate intrata in faliment are un teren cu cladiri pe care ... (vezi toată discuția)
Anulare act de mostenitor gicanu71 gicanu71 va rog sa ma ajutati cu,urmatoarea speta. tatal meu a decedat in 2004 iar ca mostenitori au ramas mama si doi copii. in anul 2007 bisnitarii de terenuri ... (vezi toată discuția)
Distrugere ioanandrei ioanandrei Am dobindit prin cumparare un imobil pe care l-am incris in CF in conditii perfect legale. Deci : am calitatea de proprietar. DAR: sunt in posesia numai a ... (vezi toată discuția)