avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum sa îmi recuperez restul ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum sa îmi recuperez restul ...

Buna ziua. Va rog sa ma îndrumați cum sa îmi recuperez restul de plata.
In urma cu mai puțin de doi ani am vândut un utilaj cu factura, la o firma din alta localitate. Plata s-a făcut parțial cca 33%, prin banca, când a ridicat utilajul, iar ptr restul de plata a lăsat doua bilete la ordin. Problema este ca nu a avut acoperire la BO, iar eu nu am mai încasat restul de plata. După expirarea termenului de plata a biletelor la ordin, l-am tot sunat pe individ sa îmi vireze banii, dar a avut motive de genul ,,ca nu s-a mai ținut licitația la care a vrut sa participe și ca atare nu a lucrat/nu a încasat și nu are bani și ca așteaptă o alta licitație și sigur o va câștiga. A mai trecut o perioada l-am sunat din nou, mi-a zis ca a lucrat ceva dar nu a făcut bani sa îmi poată plăti, nici măcar parțial și are de gând sa vândă utilajul. Nu mi- a spus cu cât vrea sa îl vândă sau o data exactă dar l-am văzut (găsit) de vanzare pe un site, destul de uzat, deci folosit. L-am sunat sa ne ,,înțelegem” sa îl cumpăr eu, dar a zis ca nu mai este de vanzare și l-a scos de pe site. Am contactat doi avocați, dar nu mi-au garantat mare lucru, pentru ca ar fi posibil sa își fi băgat firma in insolventa, sau chiar sa fi vândut utilajul, plus ca a trebuit sa iau in calcul cheltuieli de judecată, taxe de timbru, etc,
Nu pot sa renunț de aceea apelez la d-voastră și va rog sa ma ajutați cu un sfat., cum as putea sa îmi recuperez suma neplătită.
Va mulțumesc pentru orice sfat sau îndrumare !
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2025
Micoma, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Croitoru , Avocat 15:42, 13 Martie 2025
Speta dvs pare destul de complexă si trebuie analizata in concret. Ar trebui sa apelati la un avocat sa studieze actele, situatia si apoi sa va ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin snow-white snow-white Buna ziua!Am si eu o intrebare va rog....Am contract cu o societate (trust consacrat pe piata de 12 ani,fara probleme cu platile,pana acum...).In urma ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat refuzat de banca. exista solutie? nyusziful nyusziful Buna dimineata. Va rog indrumati-ma in aceasta situatie: intre societatea noastra si o alta societate a fost incheiat un contract de prestari servicii in baza ... (vezi toată discuția)