Buna ziua. Va rog sa ma îndrumați cum sa îmi recuperez restul de plata.
In urma cu mai puțin de doi ani am vândut un utilaj cu factura, la o firma din alta localitate. Plata s-a făcut parțial cca 33%, prin banca, când a ridicat utilajul, iar ptr restul de plata a lăsat doua bilete la ordin. Problema este ca nu a avut acoperire la BO, iar eu nu am mai încasat restul de plata. După expirarea termenului de plata a biletelor la ordin, l-am tot sunat pe individ sa îmi vireze banii, dar a avut motive de genul ,,ca nu s-a mai ținut licitația la care a vrut sa participe și ca atare nu a lucrat/nu a încasat și nu are bani și ca așteaptă o alta licitație și sigur o va câștiga. A mai trecut o perioada l-am sunat din nou, mi-a zis ca a lucrat ceva dar nu a făcut bani sa îmi poată plăti, nici măcar parțial și are de gând sa vândă utilajul. Nu mi- a spus cu cât vrea sa îl vândă sau o data exactă dar l-am văzut (găsit) de vanzare pe un site, destul de uzat, deci folosit. L-am sunat sa ne ,,înțelegem” sa îl cumpăr eu, dar a zis ca nu mai este de vanzare și l-a scos de pe site. Am contactat doi avocați, dar nu mi-au garantat mare lucru, pentru ca ar fi posibil sa își fi băgat firma in insolventa, sau chiar sa fi vândut utilajul, plus ca a trebuit sa iau in calcul cheltuieli de judecată, taxe de timbru, etc,
Nu pot sa renunț de aceea apelez la d-voastră și va rog sa ma ajutați cu un sfat., cum as putea sa îmi recuperez suma neplătită.
Va mulțumesc pentru orice sfat sau îndrumare !
Bilet la ordin
snow-white
Buna ziua!Am si eu o intrebare va rog....Am contract cu o societate (trust consacrat pe piata de 12 ani,fara probleme cu platile,pana acum...).In urma ... (vezi toată discuția)