avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie cu acordul ambelor parti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie cu acordul ambelor parti

Buna ziua.
Am nevoie de un model de demisie cu acordul ameblor parti.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 18:17, 11 Februarie 2010
Nu exista notiunea de demisie cu acordul ambelor parti. Demisia este un act unilateral.... prin care angajatul notifica angajatorul cu privire dorinta de incetare a CIM la expirarea termenului de preaviz.

In cazul incetarii CIM cu acordul partilor, angajatul face o cerere prin care solicita ca incetarea contractului sa aiba loc la data X..... iar angajatorul pune o viza de accept.

Modelul de decizie il gasiti la sectiunea de formulare de pe acest site.
Buna ziua !
Un model de demisie:


" Domnule Director,



Subsemnatul ................, angajat in functia de………… in cadrul societatii XYZ s.r.l, prin prezenta va aduc la cunostinta ca doresc incetarea contractului meu de munca, nr………….din data zz/ll/aa, in baza art. 79 din Codul muncii - Legea 53/2003 modificata si completata, prin demisie si cu respectarea preavizului de … zile prevazut de legea mai sus mentionata.

Va multumesc!
Cu stima !

Data: Semnatura,



Model de cerere incheiere cim cu acordul ambelor parti:

Domnule Director,





Subsemnatul ........, angajat în cadrul S.C. .............. S.R.L., prin prezenta vă aduc la cunoştinţă că doresc încetarea contractului individual de muncă nr. ............., în baza art. 55 lit. b (cu acordul părţilor) din Codul Muncii – Legea 53/2003 modificată şi completată, începând cu data de ..................


Vă mulţumesc!




Data: Semnătura,




Domnului Director al S.C. ................ S.R.L.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de demisie Kukucsi Kukucsi Buna ziua,vag rog sa-ma ajutati cu un model de Cerere demisie .Dupa un ani de concediu fara plata vreau sa demisionez.Va rog sa- ma ajutati cu un model de ... (vezi toată discuția)
Model demisie Adel1985 Adel1985 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un model de,demisie si daca pot trece in demisie si motivul.multumesc (vezi toată discuția)
Demisie dydy4u dydy4u as vrea sa imi dau demisia de la locul de munca dar fara preaviz, puteti sa ma ajutati cu un formular (vezi toată discuția)