avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: mama mea a murit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: mama mea a murit cand aveam ...

Buna ziua,
Se da urmatoarea situatie: mama mea a murit cand aveam 7 ani (acum am 24) si de atunci am crescut cu bunica materna, bunica avea la momentul respectiv o casa batraneasca inafara orasului si un apartament, a decis ulterior sa isi imparta averea, a dat tot ce avea cu contracte de vanzare cumparare. Bunica avea 4 copii (mama inclusa) , 1 baiat si 3 fete, baiatului i-a lasat casa batraneasca in contract cu pretul de 11.000 de lei, uneia dintre fete apartamentul in contract cu pretul de 30.000 de lei, iar celeilalte fete si surorii mele le-a dat terenul din spatele casei batranesti (in contract cu pretul de vanzare 3.200 de lei) ca sa isi faca casa, o parte din materiale erau cumparate de cand era mama in viata pentru a isi face chiar ea casa acolo. Bineinteles casa respectiva s-a construit, un duplex din care jumatate ii revine matusii mele si jumatate surorii mele ca mostenitor al mamei. Eu am ramas pe dinafara fiind un copil practic (evenimentele s-au intamplat in 2009-2012). Exista vreo posibilitate ca eu sa contest aceste preturi derizorii si sa se recalculeze cumva toata imparteala ca eu sa primesc ulterior partea din mostenire cuvenita mamei mele sau este prea tarziu?
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2025
Pouxx2, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:20, 17 Martie 2025
Când a murit bunica?

adriandimitriu a scris:

Când a murit bunica?

Bunica este in viata.
In acest caz nu e vorba de nici o moștenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ... imparteli katiac katiac Buna ziua Va rog cu niste sfaturi si raspunsuri Strabunicul meu a murit acum vreo 15 ani.El avea 2 copii pe bunica si inca un baiat(unchi de-al meu de-al ... (vezi toată discuția)
O dezbatere a mostenirea itescu itescu Buna ziua,ma numesc Andreea si as vrea sa-mi spuneti si mie ce drept imi revine dintr-o mostenire lasata de bunica mea.Este un apartament cu 4 camere care ... (vezi toată discuția)
Mostenire surori mirclau mirclau buna ziua nici nu stiu cum sa incep dar incerc in speranta ca ma veti intelege,bunicul meu din partea tatalui a primit de la parinti mostenire o casa,bunicul ... (vezi toată discuția)