avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune pe baza de curs inutil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune pe baza de curs inutil

Buna ziua,

Din pacate am fost grav indus in eroare de o firma de training din Romania. Am achizitionat un curs destul de scump, am factura, dovada platii. Cursul este despre Securitate Cibernetica din domeniul IT.

A fost grav exagerata calitatea acestuia de catre vanzator. Practic se induce ideea ca acest curs cuprinde aproape toate notiunile necesare pentru anagajarea strict in acel domeniu, Securitate Cibernetica.
Am fost mintit, am inregistrari audio, am si poze facute la conversatiile avute.

Recent am descoperit ca acel curs nu acopera nici 25% din cerintele joburilor din domeniul Securitatii Cibernetice, dovada fiind joburile postate pe site-urile de angajare. Instructorul nu a lucrat niciodata in domeniu si nici nu este acreditat in urma vreunui examen.

De asemenea vanzatorul e obisnuit sa exagereze si sa minta in legatura si cu alte cursuri pe care le ofera. E stilul sau de a face bani. De asemenea cred ca pot dovedi acest lucru.

Ma puteti, va rog sfatui ce am de facut pentru recuperarea banilor? Am inteles ca primul pas ar fi sa depun plangere la ANPC. Dar daca e necesara actionarea lui in instanta, se poate lua in calcul infractiunea de inselaciune sau e vorba despre alta?

De asemenea, e suficient daca dovezile reflecta mega-exagerarea calitatii cursului si faptul ca acesta nu contine nici macar 25% din notiunile necasare, cautate de angajatori asa cum rezulta din ofertele de joburi ?
Cel mai recent răspuns: Sebastian11 , utilizator 14:35, 17 Martie 2025
Buna ziua

Dvs ar fi trebuit sa semnati un contract cu acea firma. Ati primit ce e scris in acel contract?

Mai departe, anumite exagerari tin de marketing. Nu cred ca v-a garantat nimeni ca daca terminati acel curs si eventual obtineti o certificare acest lucru va asigura angajarea intr-un loc/domeniu anume.

Sincer, eu cred ca e vorba de inselaciune. Ar fi fost inselaciune daca nu ati fi primit nimic in schimbul banilor.

Daca ar fi sa ne luam dupa reclame, ar trebui sa dam in judecata toti producatorii de detergenti sau pe cei de bauturi energizante care iti dau aripi... Ca nu ies toate petele si nici nu am reusit sa zbor...
Cred ca e o nuanta la mijloc. Daca e doar exagerare, asta e, ,dar daca dovedesc ca a mintit clar pentru a castiga "un ban cinstit", eu zic ca vorbim de inselaciune. "Redbull iti da aripi" e o exagerare a faptului ca te revigoreaza avand in vedere ingredientele. "Redbul te face mai inalt" e doar o minciuna ordinara. Comparatia cu al meu caz nu e tocmai potrivita. Ei inainte sa semnez contractul, m-au mintit referitor la continutul cursului. Nu aveam acces pe platforma, nu stiam concret care sunt capitolele, ce contine etc. Totusi, m-au mintit.
Buna ziua,

Am uitat sa specific faptul ca am primit contract. Da.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Dvs ar fi trebuit sa semnati un contract cu acea firma. Ati primit ce e scris in acel contract?

Mai departe, anumite exagerari tin de marketing. Nu cred ca v-a garantat nimeni ca daca terminati acel curs si eventual obtineti o certificare acest lucru va asigura angajarea intr-un loc/domeniu anume.

Sincer, eu cred ca e vorba de inselaciune. Ar fi fost inselaciune daca nu ati fi primit nimic in schimbul banilor.

Daca ar fi sa ne luam dupa reclame, ar trebui sa dam in judecata toti producatorii de detergenti sau pe cei de bauturi energizante care iti dau aripi... Ca nu ies toate petele si nici nu am reusit sa zbor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa - intelegere nerespectata andreea2294 andreea2294 Buna ziua, Am si eu o situatie si as avea nevoie de solutia unei persoane din domeniu. Am cumparat un apartament prin Credit de Prima Casa, iar la intelegere ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau trafic influenta Gabriel Pop Gabriel Pop Buna. Am o intrebare daca este posibil..Am sa ma explic. in urma adica respectiv in cursul lunii noembrie 2012 am cunoscut un domn prin intermediul rudelor ... (vezi toată discuția)
Caderea acoperisului blocului mi-a distrus masina vioviowwm vioviowwm buna seara , as dori sa stiu ce sanse de castig am intr-un proces civil pentru recuperarea dunelor produse de caderea acoperisului blocului in care ... (vezi toată discuția)