avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA cu sediul social al altui PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA cu sediul social al altui PFA

Va rog luminati-ma si pe mine.
Vreau sa folosesc sediul social al unui alt PFA, dar nu are cadastru (si implicit intabularea facuta. Stiu ca am nrvoie de un contract de comodat. Dar cu ce acte (din acest punct de vedere) ma duc la Reg. Com.?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Nadia Cociasu , Avocat 19:41, 11 Februarie 2010
Dumneavoastra trebuie sa faceti contract de comodat cu proprietarul spatiului unde doriti sa fie sediul social. Nu conteaza daca proprietarul e pfa sau persoana fizica. Deasemenea nu conteaza nici ca in spatiul respectiv au sediul unul sau mai multe pfa-uri.

Cat priveste cadastrul si intabularea, nici acestea nu sunt necesare.

ONRC cere un act doveditor al titlului de proprietate - contract vanzare cumparare, donatie, extras de carte funciara, etc., la alegere.

Se gaseste foarte usor pe internet lista de documente necesare pentru inregistrare...=D>

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
grandanat, utilizator
Trebuie sa faceti un contract de comodat/ inchiriere cu proprietarul spatiului, iar in cazul in care acesta un are intabularea facuta, va este necesar certificatul fiscal luat de la administratia financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru incheierea unui contract de comodat este necesar cf pt spatiul respectiv? nicoleta sorina nicoleta sorina Ma intereseaza daca pentru incheierea unui contract de comodat este necesar sa detii certificat de carte funciara pentru spatiul unde se va deschide punct de ... (vezi toată discuția)
Trebuie sau nu extras de carte funciara? cssr cssr Buna ziua, Incerc de circa 2 saptamani sa ajut pe cineva sa isi infiinteze un srl-d. La fiecare drum la registrul comertului am aflat evident ca mai trebuie o ... (vezi toată discuția)
Despre infiintarea unui pfa ndan57 ndan57 Buna ziua va rog frumos daca doreste cineva care stie bine sa ma lamureasca si pe mine despre ce trebuie la infiintarea unui PFA, este vorba despre o pers. ... (vezi toată discuția)