avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA noua declaratie 394 lunara din ianuarie 2010
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

noua declaratie 394 lunara din ianuarie 2010

de unde copiem decl 394 si cind mai avem timp sa o depunem?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 08:40, 12 Februarie 2010
de pe site-ul ANAF
390 este lunar din 2010, nu 394 !!!!!!
zira a scris:

de unde copiem decl 394 si cind mai avem timp sa o depunem?


Declaraţia 394 se depune semestrial la organul fiscal competent până în data de 25 inclusiv a lunii următoare încheierii semestrului de raportare.

Cine declară?
Exclusiv persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România.

Ce se declară?
- toate operaţiunile impozabile cu cota de 9% sau 19%, realizate pe teritoriul naţional, cu alte persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, pentru care au fost emise facturi, inclusiv facturile emise pentru avansuri;
- inclusiv operaţiuni cu TVA nedeductibil (ex. cheltuieli de protocol);
- în cazul vânzărilor cu amănuntul în care înregistrarea în contabilitate se face pe baza raportului zilnic, dacă au fost emise şi facturi pentru o parte din tranzacţii, aceste facturi vor trebui cuprinse în declaraţie.


Ce nu se declară?
- livrările/achiziţiile pentru care s-a emis bon fiscal dar nu s-a emis factura
- operaţiunile cu persoane neînregistrate în scopuri de TVA în România
- facturile emise prin autofacturare
- operaţiunile pentru care se aplică taxarea inversă

Cum se declară?
- declaraţia se completează cumulat pe coduri de înregistrare în scopuri de TVA ale partenerilor de tranzacţii, indiferent dacă au fost realizate, cu acelaşi partener, operaţiuni impozabile cu 9% şi operaţiuni impozabile cu 19% (baza impozabilă şi, respectiv, TVA aferent se cumulează pentru toate operaţiunile);
- în cazul în care, după depunerea declaraţiei, persoana impozabilă constată existenţa unor omisiuni în datele declarate sau în cazul în care una sau mai multe facturi sunt emise în cursul unui semestru dar sunt primite de beneficiarul tranzacţiei după data depunerii declaraţiei, persoana impozabilă trebuie să depună o nouă declaraţie corect completată care înlocuieşte declaraţia informativă depusă iniţial.

Programul se descarca de aici: [ link extern ]

390 VIES Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri se depune lunar de către persoanele înregistrate în scopuri de TVA care au efectuat livrări, achiziţii în ţările membre ale Uniunii Europene, sau livrări şi achiziţii în cadrul unei operaţiuni triunghiulare, astfel cum sunt definite în titlul VI din Codul fiscal. Termenul de depunere, incepand cu 01.01.2010, este 15.02.2010.

Programul se descarca de aici: [ link extern ]
~ Conținut șters la cerere ~
cosmin26kok a scris:

momentan se zvoneste ca se va depune lunar. aveati obligatia de a o depune pe trim 2 *) - 2009 pana pe 25 ianuarie 2010.


*) permiteti o corectie - semestrul 2

------
:offtopic: excelent status!
:))

Alte discuții în legătură

Intreprindere familiala platitor tva pohata pohata BUNA ZIUA va rog sa-mi comunicati la [b]IF platitor tva[/b] ce documente trebuie sa depun la finante,firma fiind infiintata la iunie 2009,am depus decont ... (vezi toată discuția)
Declaratii tva - urgent ! cristian_conea cristian_conea sunt titular de intr.indiv.(un fel de PFA) si am obiect de activ. SERVICIILE. Am un client cu sediul in Franta si ii fac factura lunara fara TVA (locul ... (vezi toată discuția)
Declaratia 394 se depune pe 0? Carmen91 Carmen91 Am fost si am incercat sa depun aceasta declaratie 394 cu valoare 0, insa la Ilfov nu au vrut sa o mai primeasca, au spus ca pe o nu se mai fac, insa acum ... (vezi toată discuția)