avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratia 394
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratia 394

In declaratia 394 se declara toate facturile cu mentiunea TVA la incasare inclusiv cele emise de catre mine pentru clientii neinregistrati in scopuri de TVA? :O

Adica daca eu sunt platitor de TVA trebuie sa declar si operatiunile pe care le am cu persoanele neplatitoare de TVA? stiu ca inainte de 2013 nu se declarau...
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 21:08, 27 Mai 2013
Conform Sectiunii a 2-a din instructiunile de completare ale Declaratiei 394,aceasta se completeaza cu valoarea inscrisa in facturile emise/primite,pentru fiecare cod de inregistrare in scopuri de TVA,ale partenerilor de tranzactii.
Declaratia 394″Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional” se completează şi se depune de către:

1. persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România conform art.153 din Codul fiscal, şi care sunt obligate la plata taxei conform art.150 alin.(1) şi (7) din Codul fiscal pentru operaţiuni impozabile în România conform art.126 alin.(1) şi taxabile cu cota prevăzută de lege;
Declaratia 394 se depune pentru orice operaţiune taxabilă pentru care, conform titlului VI din Codul fiscal, este emisă o factură, inclusiv pentru avansuri, precum şi pentru operaţiunile la care se aplică sistemul TVA la încasare.

2.persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România conform art. 153 din Codul fiscal, care realizează în România, de la persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, achiziţii de bunuri sau servicii taxabile cu cota prevăzută de lege.
Declaratia 394 trebuie să conţină toate facturile care au fost emise/primite în perioada de raportare, inclusiv cele care au înscrisă menţiunea “taxare inversă” sau “TVA la încasare”, precum şi bonurile fiscale cu valoare sub 100 de euro care îndeplinesc condiţiile unei facturi simplificate pentru care beneficiarul a solicitat înscrierea codului de înregistrare în scopuri de TVA.
Declaratia 394 nu se depune pentru facturile emise prin autofacturare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare -d 394 NIKOSBI NIKOSBI sunt o soc cu tva la incasare, in D394 c e trec: toate facturile emise si achizitionate, indiferent daca deduc sau colectez tva la ele? (vezi toată discuția)
Completare declaratie 394 marymary marymary 1. in declaratia 394 se declara livrarile scutite de tva(chirii)? 2. in declaratia 394 se declara achizitiile scutite de tva(chirii)? 3. in declaratia 394 se ... (vezi toată discuția)
Declaratia 394 lelcunadia lelcunadia La comert cu amanuntul , unii clienti cer factura la bonul fiscal . Intrebare : aceste facturi se trec in D 394 din ianuarie 2012 sau se treceau ... (vezi toată discuția)